Publicerad: 14 december 2021|Senast uppdaterad: 2 mars 2022

Med vinterns produktnyheter tar Fortnox nästa kliv

Fortnox tar nya kliv för att utveckla och maximera användarupplevelsen. En helt ny låneprodukt, förbättrad startsida i Fortnox, lösning för hantverkare och ny kvittohantering, är några av nyheterna som släpps under vintern.

– Fortnox tar ytterligare kliv mot att bli en företagsplattform som kan hjälpa företagare i alla steg. Med våra nya produkter kan vi erbjuda riktig kundnytta.Tack vare förvärvet av Capcito accelererar vi arbetet ytterligare, säger Svante Erwing, produktområdeschef Fortnox. 

För att ge en snabb överblick för användaren har Fortnox utvecklat en ny startsida, en så kallad lobby, som ska ge bättre kontroll och trygghet. Den nya lobbyn underlättar för användaren genom att ge en snabb lägesbild, som visar vad som finns att göra, skapar överblick över verksamheten och ger relevanta tips, råd och insikter. 

Andra viktiga nyheter som släpps i programmen är den nya produkten Kvitto & Utlägg som erbjuder medarbetare att redovisa kvitton enkelt i Fortnox App. Vi släpper även en lösning med allt som behövs för att hantverkare ska hantera sitt företag på ett digitalt och framgångsrikt sätt, inklusive personlig support. Nästan var tredje hantverkare i Sverige använder direkt eller indirekt Fortnox men har inte alltid alla viktiga delar av plattformen.

I och med att förvärvet av Capcito slutförs så lanserar Fortnox en ny låneprodukt. Produkten möjliggör ett lånestöd för företag under expansion och förändring. Kunden bestämmer lånebeloppet i ansökan och kan justera löptiden under tiden. Låneerbjudandet innebär ingen administration då bokföringen sker automatiskt. Ett bättre erbjudande blir möjligt med hjälp av kreditdata som uppdateras i realtid. Detta blir en del i Fortnox växande ambition att erbjuda företagare stabila kassaflöden. 

Vinterns lanseringar per produktområde

Redovisning

 • Bokföring från kontoutdrag nu tillgänglig för en större målgrupp.

 • Förbättring i Bokföring från kontoutdrag, där fler typer av transaktioner hanteras automatiskt.

 • Aktivering av Fakturatolkning med bokföringsförslag direkt i Fortnox förbättrade Lobby.

Ta betalt

 • Förbättring i periodisk sammanställning, där vi tagit bort manuella steg och gjort hanteringen mer flexibel, samtidigt som programmet nu hjälper dig att få med rätt underlag i rapporten.

 • Ny funktion: Intrastatunderlag, som samlar din införsel och utförsel av varuhandel mellan EU-länder. Denna sammanställning kan du använda som underlag om du behöver lämna in en intrastatrapport till SCB.

Medarbetare

 • Ny produkt: Fortnox Kvitto & Utlägg, där företagens alla medarbetare enkelt direkt i Fortnox App kan registrera sina kvitton, få dem tolkade, bokförda och utbetalda. 

 • Ny funktion i Lön: ByggLÖSEN, som snabbt och enkelt skapar månadsrapporteringen för samtliga företag inom byggbranschen.

Finansiering

 • Ny funktion i fakturaportalen: Swish och Delbetalning för privatpersoner

 • Ny produkt: Capcito Företagslån, där vi nu har möjlighet att erbjuda våra kunder flexibla företagslån helt utan dolda avgifter och krångliga villkor som stöder kund i expansion eller förändring.

 • Ny produkt: Capcito Fakturabelåning, där utgör fakturorna i kundreskontra en säkerhet för en löpande kredit med vilken man får ett flexibelt sätt att finansiera sin verksamhet.

 • Ny produkt: Capcito Fakturaköp, där kunden kan sälja en eller flera fakturor och få upp till 99% av värdet direkt.

Insikter

 • Förbättrad Lobby som ger snabb lägesbild med relevant information för varje företag.

Företagande 

 • Ny lösning: Hantverkare, med alla produkter som behövs inklusive personlig support.

Infrastruktur

 • Ny funktion: Lojalitetsprogram för återförsäljare med ny visualisering och full insyn.

 • Förbättrad Självbetjäning, med möjlighet att själv ändra betalperiod och betalansvar.

För ytterligare information, kontakta: 

Svante Erwing, produktområdeschef Fortnox, 

svante.erwing@fortnox.se


Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.