Pressmeddelande

Publicerad: 19 oktober 2012|Senast uppdaterad: 20 juli 2018

Tummen upp för Fortnox nya kreditupplysningstjänst

Fortnox, Sveriges ledande leverantör av internetbaserade affärssystem, ingick nyligen ett samarbete med kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Kreditupplysningstjänsten har snabbt blivit populär hos Fortnox över 100 000 användare. En av tjänsterna har redan använts mer än 20 000 gånger.

Samarbetet med Creditsafe innebär att användarna både kan ta kreditupplysningar på sina kunder och automatiskt hämta adresser och andra företagsuppgifter direkt i Fortnox affärssystem. Sedan lanseringen för några veckor sedan har Fortnox kunder redan använt adresshämtningstjänsten mer än 20 000 gånger.

– Att spara tid för de svenska småföretagen är något vi ständigt strävar efter. Man kan tycka att några minuter inte spelar så stor roll. Men om man leker med tanken att det hade tagit i snitt två minuter att själv ta reda på adressuppgifterna och knappa in dem har vi alltså redan sparat in 40 000 arbetsminuter åt våra kunder, det vill säga nästan 700 arbetstimmar, säger Jens Collskog, VD Fortnox.

Genom Fortnox Kreditupplysning kan användarna minska risken för kreditförluster genom att använda tjänsten för att bevaka och ta kreditupplysningar på sina kunder. De kan dessutom kostnadsfritt hämta in adressuppgifter på nya kunder och leverantörer. När man knappar in ett organisationsnummer eller personnummer hämtas automatiskt uppgifter som adress, telefonnummer och branschkod.

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.