Pressmeddelande

Publicerad: 26 september 2018

Digital post direkt in i ekonomisystemet - ny lösning från Fortnox och Kivra

Fortnox lanserar i samarbete med Kivra en lösning där man integrerar digital post med ekonomisystemet. Därmed kan företag automatisera sitt fakturaflöde. Detta är ännu ett steg mot AI-baserad bokföring, och en viktig del i den nya digitala infrastrukturen för företagar-Sverige.

Fortnox och digitalpostjätten Kivra kommer att sammanlänka sina system, så att företagspost kommer direkt in i ekonomisystemet. När företagaren aktiverat kopplingen skapas en automatiserad kedja som innebär att företagaren nu slipper ta emot och lägga in fakturor manuellt i sitt ekonomisystem. Det underlättar därmed administrationen för företagare, som dessutom kan ha kontroll över sin ekonomiska administration oavsett var de befinner sig.

- Vi är med och bygger en ny digital infrastruktur i Sverige och denna lösning är ett konkret steg i vår pågående AI-satsning, säger Nils Carlsson, vd Fortnox. Digitaliseringen är en nyckelfråga för de småföretag som vill vara med och leverera och utvecklas på sikt. Fortnox skapar enkelhet och möjliggör den utvecklingen, säger Nils Carlsson.

Fortnox är först ut med att bygga den här typen av lösning mot Kivras gränssnitt. Cesar Nilsson, Chief Product Officer på Fortnox, är mycket nöjd med samarbetet som han tror blir populärt hos småföretagare.

- Företagaren kan nu få sin post direkt in i Fortnox. Mycket av posten som företag får har på något sätt att göra med redovisningen och på detta sätt så behöver inte företagaren knacka in siffror manuellt. Man behöver inte heller vara knuten till en fysisk adress. Brevlådan och de gamla fönsterkuverten kan ha spelat ut sin roll, säger Cesar Nilsson.

- Genom den här nya integrationen kommer företagaren att kunna lägga mer fokus på sin kärnaffär istället för administration, säger Stefan Krook, vd för Kivra.

Lösningen öppnar även upp för enklare och mer effektiva arbetsprocesser för redovisningsbyråer. Med kopplingen till Kivra aktiverad kommer underlag från de företag som anlitat byrån att dyka upp direkt i byråns ekonomisystem. Det innebär att redovisningskonsulter inte längre behöver be företagen att skicka in underlag.

- Byråer vill jobba i realtid och inte sitta och vänta på att underlag ska samlas upp. Nu kan hela processen snabbas upp. Det bidrar till att redovisningskonsulterna kan erbjuda sina kunder mer service och en bättre upplevelse av samarbetet. Det här är något vi kommer fortsätta utveckla funktionalitet för tillsammans med Kivra, säger Cesar Nilsson.

  Kontakt

  Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

  Prenumerera

  Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

  Investerare

  Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.