Pressmeddelande

Publicerad: 23 augusti 2022

Vd i Fortnox förvärvar aktier

Fortnox
Av: Fortnox

Fortnox vd Tommy Eklund har löst in köpoptioner och köpt aktier i Fortnox enligt det optionsprogram som bolagets huvudägare First Kraft AB ställde ut i december 2019.

Syftet med optionsprogrammet var att skapa tydligt incitament för vd att skapa värde för alla aktieägare. Totalt antal optioner som ställdes ut till Fortnox nuvarande vd var 1 000 000 till ett lösenpris om 20 kronor per aktie, efter aktiesplit genomförd i januari 2022. Utfärdare var First Kraft AB, som kontrolleras av Fortnox styrelseordförande Olof Hallrup. Då köpoptionerna utfärdades av enskild aktieägare uppstår inte någon utspädning för övriga aktieägare och Fortnox erhåller inte någon likvid i samband med transaktionen.

Fortnox har informerats om att vd har finansierat köpet av aktier genom att sälja en del av dessa aktier.

Efter transaktionen innehar Tommy Eklund 350 000 aktier i Fortnox. Totalt antal aktier i Fortnox uppgår till 609 744 700.

För ytterligare information, kontakta:

Roger Hartelius, CFO Fortnox

Telefon: 070 – 301 70 08

E-post: roger.hartelius@fortnox.se

Om Fortnox

Fortnox AB (publ) är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska produkter, lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 och har huvudkontor i Växjö samt kontor i Malmö, Linköping och Stockholm. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

För ytterligare information se www.fortnox.se

  Kontakt

  Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

  Prenumerera

  Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

  Investerare

  Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.