Pressmeddelande

Publicerad: 8 maj 2012|Senast uppdaterad: 20 juli 2018

Fortnox och ReadSoft lanserar fakturahantering i molnet

Intresset för elektronisk fakturahantering har ökar kraftigt under senare år, även bland mindre företag.  Fortnox har därför tecknat ett samarbetsavtal med Readsoft, som ger mindre företag och föreningar väsentligt ökade möjligheter att effektivisera sin fakturahantering.

Kunder som använder Fortnox Bokföring och Fortnox Arkivplats kan i fortsättning få sina inskannade fakturabilder automatiskt tolkade i ReadSoft Online och informationen registrerad i Fortnox Bokföring.

– Vårt mål är att förenkla vardagen för våra kunder. Genom samarbetet med ReadSoft tar vi fakturahanteringen till en ny nivå. Vi kan nu erbjuda en tjänst som sparar tid varje gång en leverantörsfaktura ska registreras i bokföringsprogrammet. Företag med många fakturor sparar många timmars arbete varje månad, säger Jens Collskog, VD för Fortnox AB.

Charlotte Darth, VD på ReadSoft Sverige AB, ser en stor potential i samarbetet med Fortnox AB.

– Våra lösningar har hittills varit mest efterfrågade bland medelstora och stora företag. Vi har länge velat erbjuda mindre företag samma möjligheter. Genom samarbetet med Fortnox får vi en bra kanal till denna målgrupp. Mindre företag och deras redovisningsbyråer kommer att kunna uppnå stora effektivitetsvinster med vår gemensamma lösning, säger Charlotte Darth.

Den nya tjänsten är tillgänglig omgående.

För mer information kontakta

Jens Collskog, VD Fortnox AB, 0733 63 23 00, jens.collskog@fortnox.se

Charlotte Darth, VD ReadSoft Sverige AB, 0733 37 86 04, charlotte.darth@readsoft.com

Om Fortnox

Fortnox är Sveriges ledande leverantör av internetbaserade program för bland annat bokföring, fakturering, orderhantering, tidredovisning, löneadministration och säljstöd till mindre och medelstora företag samt föreningar. Fortnox program kan nås från vilken internetansluten dator som helst i världen. Fortnox har 55 anställda och omsätter 43 MSEK (2011). Huvudkontoret finns i Växjö och aktien är noterad på NGM Nordic MTF (FNOX MTF). För mer information, besök www.fortnox.se

Om Readsoft

ReadSoft är en världsledande leverantör av programvara för dokumentautomation. ReadSofts programvara gör det möjligt för företag att automatisera dokumentprocesser som fakturahantering, dokumentsortering, formulärhantering, e-fakturering mm. Resultaten är snabbare och billigare dokumenthantering samt ökad kontroll. ReadSoft är världens överlägset ledande aktör på automatisk fakturahantering. Sedan starten 1991 har ReadSoft växt till en världsledande koncern med verksamhet i 16 länder på fem kontinenter, och med ett omfattande nätverk av globala och lokala partner. Huvudkontoret finns i Helsingborg och bolaget är noterat på NASDAQ OMX Stockholms Small Cap-lista. För mer information, besök www.readsoft.se

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.