Pressmeddelande

Publicerad: 23 mars 2021

Fortnox rekryterar för fortsatt tillväxt

Tommy Eklund, vd Fortnox
Av: Tommy Eklund Fortnox
Foto: Jonas Ljungdahl

Fortnox fortsätter satsa och gör två centrala rekryteringar. Johan Lundgren efterträder Johanna Arvung som affärsområdeschef Firman och tar dessutom rollen som COO, en ny roll på Fortnox. Håkan Rosén kliver in i rollen som chef Affärsutveckling och förvärv, även den en ny roll i bolaget.  

Johan Lundgren har en mångårig och gedigen bakgrund från H&M, senast i en roll som Head of Controlling på H&M-gruppens globala expansionsavdelning. Johan har lång erfarenhet av att ställa om verksamheter för framtida expansion och har haft flera ledande roller.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Johan, en stark förändringsledare med just den erfarenhet av att utveckla, effektivisera och förbättra verksamheter som vi behöver. Jag ser fram emot att ha med Johan på vår fortsatta resa där vi hjälper våra kunder att bli ännu mer framgångsrika. Samtidigt önskar jag Johanna stort lycka till i sina kommande utmaningar, säger Tommy Eklund, vd Fortnox.

I rollen som affärsområdeschef Firman och COO kommer Johan att ansvara för Fortnox samtliga interna funktioner: HR, ekonomi, kommunikation, utveckling & infrastruktur, juridik & regelefterlevnad. Johan Lundgren ersätter Johanna Arvung i koncernledningen.

Ökat fokus på förvärv och partnerskap
I Fortnox Affärsplan 2025 finns tydlig tillväxtstrategi där förvärv och partnerskap svarar för en betydande del. Det blir Håkan Rosén som tar ansvar för att Fortnox utveckling inom området går enligt plan.

Håkan Rosén har haft en lång karriär på SAAB, närmast i en roll som Director Mergers & Acquisitions. Håkan har lång erfarenhet av att ta ansvar för hela investerings- och förvärvsprocessen från screening via förhandling och due diligence till integrationsplanering.

Rollen som chef Affärsutveckling och förvärv är ny på Fortnox och är ett led i att stärka upp inför kommande satsningar.
 
–  Att få in en person som Håkan i den centrala ledningen betyder enormt mycket. Hans erfarenhet från internationella förvärv och samarbeten blir viktig för oss framåt, säger Tommy Eklund.

Både Johan Lundgren och Håkan Rosén tillträder under sommaren.

För ytterligare information, kontakta:

Tommy Eklund, vd Fortnox
E-post: tommy.eklund@fortnox.se
telefon: 072 - 369 73 50

  Kontakt

  Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

  Prenumerera

  Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

  Investerare

  Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.