Pressmeddelande

Publicerad: 17 april 2008|Senast uppdaterad: 20 juli 2018

FORTNOX EMISSION FULLTECKNAD

Jan Älmeby, VD Fortnox AB, säger: ”Vi är mycket nöjda med att vi har fått nyemissionen fulltecknad i det kärva investeringsklimat som just nu råder. Aktieägarna har visat förnyat förtroende för oss samtidigt som vi har fått många nya aktieägare. Vi har en stark tillväxt i antal kunder och får nu möjlighet att växa ytterligare, främst i Sverige.

I emissionen har 11 361 200 aktier tecknats för 0,80 kronor styck, vilket ger Fortnox 9 088 960 kronor i nytt kapital. Totalt antal aktier efter emissionen uppgår till 45 444 800. Av de nyemitterade aktierna har riskkapitalbolaget Aggregate Media tecknat 5 000 000 aktier, vilket stärker Fortnox resurser väsentligt inom marknadsföring. Aggregate Media äger efter emissionen 11 procent av Fortnox röster och kapital.

Patrik Rosén, VD Aggregate AB, kommenterar: ”Aggregate Media investerar i expansiva bolag som kan växa kraftigt med ökad marknadsföringsbudget. Fortnox uppfyller verkligen kriterierna och är ett spännande bolag med en stor marknadspotential vars framtid vi ser med tillförsikt på.”

Jan Älmeby: ”Aggregate Medias medverkan i emissionen innebär att våra satsningar i Sverige förstärks. Samtidigt sker en fortsatt utvärdering av partners för etablering av Fortnox i andra europeiska länder.”

För vidare information kontakta VD Jan Älmeby, telefon 0708-37 32 55

Fortnox är Sveriges ledande leverantör av internetbaserade program för bland annat bokföring, fakturering, säljstöd och e-handel till mindre och medelstora företag. Programmen kan nås från vilken internetansluten dator som helst över hela världen. Fortnox är listat på NGM Nordic MTF.

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.