Pressmeddelande|Regulatoriskt

Publicerad: 22 oktober 2014|Senast uppdaterad: 20 juli 2018

Delårsrapport januari - september 2014

VD-kommentar:

Fortnox – ett företag i framkant

Jag har som nytillträdd vd för Fortnox förmånen att få presentera delårsrapporten för tredje kvartalet. Omsättningen ökade med mer än 26 procent, rörelseresultatet förbättrades och orderstocken var vid periodens slut den högsta i bolagets historia. Min företrädare Jens Collskog och alla medarbetare har gjort ett fantastiskt arbete.

Det är också en viktig sporre inför fortsättningen. Mitt uppdrag är att ta Fortnox till en ny nivå. Styrelsen fastställde vid sitt strategimöte i juni de finansiella målen för perioden till och med år 2020. Målet är en genomsnittlig årlig tillväxt om 25 procent och en rörelsemarginal om minst 20 procent. Det är ett ambitiöst mål, men definitivt möjligt att uppnå.

Sedan jag tillträdde den 6 oktober har jag flera gånger fått frågan varför jag valde att tacka ja till att bli vd för  Fortnox. Jag har under större delen av mitt yrkesliv arbetat på olika positioner inom IBM - med hård- och mjukvara, affärsutveckling och försäljning. Jag var tidigare chef för mjukvarudelen inom IBM Sverige och senast globalt ansvarig för integrationen av Kenexa med 3 000 medarbetare i den globala säljorganisationen.

För mig är svaret enkelt. Jag vill arbeta i organisationer som ligger i framkanten av utvecklingen. Det gör IBM, det gör också Fortnox.

Fortnox resa är smått unik. Det finns inget annat bolag som ligger så långt fram i utvecklingen av molnbaserade tjänster för mindre företag och organisationer. Sedan starten i början av 2000-talet har Fortnox vuxit till Sveriges ledande leverantör av webbaserade affärssystem med 83 000 kunder. Fortnox har i dag avtal med tio av Sveriges elva största revisionsbyråer. Dessutom är fler än 2 000 små- och medelstora byråer anslutna. Totalt arbetar fler än 8 000 redovisningskonsulter och revisorer kontinuerligt i våra program.

Vår nya programplattform, F3, bygger på den absolut senaste tekniken. Den gör att vi kan erbjuda en ny generation tjänster – både befintliga och nyutvecklade. I dag körs bokföring, fakturering, order på den nya plattformen. De uppdaterade programmen för hantering av löner och anläggningsregister släpps senare i år, då vi också presenterar flera andra nyheter. Jag kan redan nu avslöja att vi inom kort släpper en ny tjänst, Fortnox Attest, som kommer att underlätta arbetet med leverantörsfakturor och spara en massa tid för användarna. Det är ytterligare en tjänst enligt vårt motto: Småföretagarnas bästa vän.

Före årets slut kommer vi även att inleda ett pilotprojekt kring fakturahantering. Arbetet bedrivs med vårt dotterbolag Nox Finans och den nya tjänsten erbjuder en helintegrerad lösning för fakturahantering.

Samtidigt fortsätter arbetet med att bygga ut organisationen för att möta den ökande efterfrågan. Hittills i år vi anställt ett 20-tal medarbetare, varav ett flertal inom kundsupporten. Rekryteringarna är avgörande för att säkerställa en fortsatt god tillväxt och lönsamhet. De kommer dock att påverka rörelseresultatet och marginalerna kommande kvartal.

Att intresset för Fortnox är större än någonsin avspeglas också i årets roadshow för redovisnings-och revisionsbranschen, som arrangeras för tredje året i rad. Fram till den 8 december kommer vi att besöka 21 städer och genomföra totalt 25 seminarier. Det är fler än någonsin tidigare och jag kan redan nu, när turnén nått halvtid, konstatera att antalet besökare kommer att slå alla rekord.

Våra framgångar märks även i mera publika sammanhang. Nyligen utsågs Fortnox för andra årets i rad till Gasellföretag av Dagens Industri. Vi har för fjärde året i rad utsetts till ett av ett av Sveriges snabbast växande teknologiföretag i Deloittes årliga rankning ”Sweden Technology Fast 50”.

Sara Arildsson, Verkställande Direktör

För ytterligare information Sara Arildsson, VD Fortnox AB, 070-863 30 39 sara.arildsson@fortnox.se

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.