Pressmeddelande

Publicerad: 26 februari 2020

Automatisk lönebetalning för småföretag

Jesper Svensson, utvecklingschef och Malin Sköld, produktägare
Av: Jesper Svensson, utvecklingschef och Malin Sköld, produktägare
Foto: Fortnox

Fortnox har färdigställt en helautomatiserad funktion för löneutbetalning för enmansföretag. Från och med februari testas den i pilotskala. Med den nya funktionen kan sju manuella steg slopas från företagets löneprocess. Det är den första helt automatiserade lönehanteringsprocessen, och kräver minimal handpåläggning av användaren.  

Löneutbetalning är en process som idag kräver många manuella steg, från att räkna ut hur stor andel skatt som betalas, till att skicka in arbetsgivardeklaration till Skatteverket, och att genomföra och bokföra betalningen. Genom att automatisera dessa delar, kan Fortnox erbjuda de allra minsta företagen att sköta hela processen med ett klick.

- Det här sparar väldigt mycket tid för Sveriges entreprenörer, som nu kan sköta hela löneutbetalningsprocessen från sin mobil. Du behöver bestämma hur mycket lön du vill ta ut före eller efter skatt, och ange ditt bankkonto. Sedan finns pengarna på kontot, säger Malin Sköld, produktägare för Lön på Fortnox.

Funktionen möjliggörs genom att Fortnox använder de APIer som finns till Skatteverket och bankerna för att hämta och skicka information.

- Det här är ett tydligt exempel på hur viktiga våra samarbeten med externa parter är. Kombinationen av deras öppna teknik och de enkla lösningarna från oss underlättar entreprenörskap i hela Sverige. Handen på hjärtat, löneadministration är rätt trist – men att få lön är roligt! Vi tar bort lite till av det tråkiga i företagande nu, säger Jesper Svensson, utvecklingschef på Fortnox.

Investeringar i teknik ger utdelning
Under våren kommer fler pilotkunder att få tillgång till funktionen, och den kommer att förbättras löpande. När pilottesterna är genomförda, kommer funktionen att släppas som del i det ordinarie utbudet. Planen är att det ska ske under hösten.

- Mig veterligen är detta den första funktionen av sitt slag på marknaden i Sverige, alltså en automatiserad process för löneutbetalning. Det kan tyckas som ett litet steg i sig, men det är en pusselbit i en mycket större bild. Nu kommer de stora positiva effekterna av de investeringar på digitaliseringsområdet som har gjorts, till användarna. Det här är bara början, säger Jesper Svensson.

För mer information, kontakta:
Jesper Svensson, utvecklingschef Fortnox, jesper.svensson@fortnox.se
070 – 851 52 19

  Kontakt

  Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

  Prenumerera

  Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

  Investerare

  Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.