Pressmeddelande

Publicerad: 27 april 2012|Senast uppdaterad: 20 juli 2018

Fortnox närmar sig 100 000 användare

2012-04-27 Pressinformation från Fortnox AB (publ) Programföretaget Fortnox växer så det knakar. Idag släpptes bolagets rapport för årets första kvartal som visar nytt omsättningsrekord efter en försäljningsökning på 32 procent. Bolaget siktar på att nå 100 000 användare under 2012.

Program på nätet är den snabbast växande delen av programvarubranschen och Fortnox är marknadsledande inom sitt segment; webbaserade administrationsprogram för små och medelstora företag.

– Allt fler företag inser fördelarna med internetbaserade program för administration och försäljning. Trots att vi är marknadsledande fortsätter vi att växa. Särskilt på redovisningsbyråsidan där vi tar marknadsandelar i allt högre takt, säger Fortnox VD Jens Collskog.

Fortnox arbetar redan med åtta av Sveriges elva största revisionsföretag och i mars tecknade bolaget ett avtal med ytterligare ett rådgivnings-och revisionsföretag; Moretime som är specialiserat på entreprenörsbolag.

Av rapporten för årets första kvartal framgår även att orderingången är stark. Orderstocken uppgick den sista mars till 43,8 miljoner kronor, vilket är en ökning med nästan 10 miljoner på bara ett år. Fortnox har nu 90 000 användare fördelat på cirka 40 000 kunder. Nu investerar Fortnox för framtiden.

– Tillväxt är vår högsta prioritet, vi ska ta tillvara på de möjligheter som vår snabbt växande marknad ger. Därför har vi byggt upp en organisation som kan hantera betydligt större kundvolymer. Vi har också satsat stort på utveckling av vår tekniska plattform och på nya produkter. Det ger en bra grund för att vi ska kunna fortsätta att växa även i framtiden, säger Jens Collskog.

Fortnox tillväxt går hand i hand med stabilitet, något som både kunder och leverantörer uppskattar. Kreditupplysningsföretaget UC placerade i sin senaste rankning Fortnox i riskklass 5, klassen för bolag med högsta kreditvärdighet och lägst riskprognos. Sedan tidigare har Fortnox högsta rating (AAA) hos Soliditet.

För rapporten i sin helhet se bifogad PDF.

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.