Pressmeddelande

Publicerad: 18 oktober 2023

Fortnox Företagskort automatiserar företagslivet

Fortnox Företagskort 1
Av: Fortnox Företagskort 1

Fortnox Företagskort är från och med idag tillgängligt för Fortnox fler än en halv miljon kunder. Det är dags att säga hejdå till privata utlägg.

- Borttappade kvitton och manuell bokföring i slutet av månaden tillhör gårdagen. Att vi automatiserar våra kunders kvittohantering och bokföring av inköp gör stor skillnad i flera led, för såväl redovisningsbyrån som det enskilda företagets medarbetare, säger Jesper Svensson, affärsområdeschef Entreprenören, Fortnox.

Vid betalning med Fortnox Företagskort sker det mesta per automatik, då det är sömlöst integrerat med Fortnox produkter Bokföring och Kvitto & Utlägg. Det enda användaren behöver göra är att fotografera kvittot. Därefter sker tolkning och bokföring automatiskt.

– För medarbetaren innebär Fortnox Företagskort slutet på privata utlägg och att behöva invänta nästa lön för att få tillbaka sina pengar. Dessutom slipper enskilda företag och redovisningsbyråer lägga tid på att tjata in kvitton och matcha dessa med transaktioner. Tiden som sparas kan de istället lägga på att utveckla sin verksamhet, säger Malin Sköld, produktområdeschef Medarbetare, Fortnox.

Fortnox Företagskort är kostnadsfritt för alla medarbetare och finns både som fysiskt och virtuellt kort, med individuella köpgränser. Det lanseras i samarbete med fintechbolaget Mynt som erbjuder företagskort och smarta lösningar inom spend management.

Läs mer om Fortnox Företagskort här.

För ytterligare information, kontakta:

Malin Sköld, produktområdeschef Medarbetare, Fortnox

Telefon: 072 – 350 69 04

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.