Pressmeddelande

Publicerad: 17 oktober 2019

Fortnox blir betalningsförmedlare

Nils Carlsson, VD Fortnox
Av: Nils Carlsson
Foto: Jonas Ljungdahl

Fortnox ansökan om att bli betalningsförmedlare har beviljats av Finansinspektionen. Det innebär att bolaget kommer att kunna erbjuda sina kunder att sköta vissa betalningar direkt i Fortnox plattform. 

Att Fortnox nu blir betalningsförmedlare betyder att kunderna kan få sin affärshändelse i ett sammanhållet flöde, med färre manuella steg. De kan använda de pengar som kommer in i ekonomisystemet för att göra vissa betalningar med, direkt i Fortnox plattform.

- Det här är ett viktigt steg för både oss och Sveriges småföretagare. Det förbättrar och underlättar företagandet på ett väldigt konkret sätt. Ännu fler delar i ekonomiadministrationen kan skötas sömlöst, inom samma plattform. Genom att vi hela tiden utvecklar digitaliseringens möjligheter blir det enklare att driva företag, säger Nils Carlsson, vd Fortnox.

Tjänsten riktar sig primärt till de kunder som använder Fortnox tjänster inom fakturering. Den ska göra det möjligt att med ett klick kunna sköta hela fakturan, det vill säga att företagaren betalar fakturan med ett klick, och därefter sköts hela betalningsprocessen och bokföringen automatiskt.

- Det är ett väldigt glädjande besked. Något av det bästa med molnbaserad ekonomiadministration är ju möjligheterna till automatisering. Detta innebär att vi nu kan göra delar av det som är det allra bästa med vårt erbjudande tillgängligt för alla, även de riktigt små företagen, säger Joachim Lindow, vd för Fortnox Finans.

Nu fortsätter utvecklingsarbetet för att ha ett första erbjudande klart till kunderna under 2020. Efter detta kommer tjänsterna att lanseras stegvis.

  Kontakt

  Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

  Prenumerera

  Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

  Investerare

  Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.