Pressmeddelande

Publicerad: 27 september 2022

Slut på sega privatutlägg - nu lanseras Fortnox Kort

MalinochJesper
Av: MalinochJesper

Nu kan företagare anmäla intresse för Fortnox Kort, som lanseras i början av 2023. Kortet kommer automatisera och förenkla kvittoredovisningen för företag i alla led. De som anmäler sig kommer få förtur för att beställa kortet.

- Kvittohantering har traditionellt sett varit en tidskrävande process för företag. Företag kämpar idag med utgiftshantering och med Fortnox Kort automatiserar vi kvittohanteringen från företagare till medarbetare. Fortnox Kort tillsammans med Kvitto & Utlägg och Bokföring är en komplett lösning för företagets kvittohantering, säger Malin Sköld, produktområdeschef Medarbetare.

Nu går det att föranmäla sig till Fortnox Kort. Kortet lanseras i början av nästa år och erbjuds kostnadsfritt till alla kunder. Det kommer kunna ges till samtliga av företagets medarbetare. Fortnox Kort kommer underlätta för företagare genom att vara direkt kopplat till företagets redovisning genom Fortnox. Transaktionen för inköpet kommer i realtid och matchas sedan mot kvittot och bokförs automatiskt så att företagaren slipper tidskrävande efterarbete.

- Förutom att det förenklar för användaren av kortet, som slipper ligga ute med privata pengar för inköp till företaget, ger det företagaren full kontroll. Kortet kopplas direkt till Fortnox app. Kvittot för köpet fotas, tolkas och bokförs sedan automatiskt. Detta gör kvittohanteringen komplett, säger Jesper Svensson, affärsområdeschef Entreprenören.

Om kortet:

Fortnox Kort lanseras i samarbete med fintechföretaget Mynt som erbjuder kort och smarta lösningar inom spend management. Fortnox Kort kommer ge bättre uppföljning av företagens utgifter genom koll på transaktionerna i realtid. Kortet är kostnadsfritt och det går enkelt att justera köputrymmet för respektive anställd. Det handlar både om debet- och kreditkort, och korten kommer att erbjudas både fysiskt och digitalt, och ha stöd för Apple Pay och Google Pay för kontaktlös betalning. Lansering planeras i början av 2023.

Här kan du läsa mer om förlanseringen.

Om Fortnox

Fortnox AB (publ) är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska produkter, lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 och har huvudkontor i Växjö samt kontor i Malmö, Linköping och Stockholm. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

För ytterligare information se www.fortnox.se

  Kontakt

  Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

  Prenumerera

  Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

  Investerare

  Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.