#4e6b69
Enkelt löneprogram online

Hantera löner och rapportering smidigare

NYHET!

Fortnox Lön Mini + Bokföring

För enmansföretagaren som vill kunna ta ut lön, rapportera och deklarera – direkt i mobilen.

Ta ut lön direkt i Fortnox App
Rapportering sköts automatiskt
Säker BankID-inloggning

+ 29,50 kr/månad per anställd. Du debiteras enbart för de månader du använder tjänsten. Nu 50% rabatt, ord.pris 59 kr. Fortnox Lön Mini säljs tillsammans med vårt bokföringsprogram.

99 kr/mån

Fortnox Lön

För dig som har flera anställda och vill ha ett komplett och enkelt löneprogram.

Enkel lönehantering
Alltid uppdaterat
När- och frånvarorapportering

Låt de anställda själva rapportera när- och frånvaro med Lön Personlig för 19 kr/månad per anställd, inkl. lönebesked. Eller + 9 kr/lönebesked för endast lönebesked.

99 kr/mån

Nyhet!

Fortnox Lön Mini

Ta ut lön med några klick – direkt i mobilen

Med Fortnox Lön Mini kan du enkelt betala ut din lön – direkt i Fortnox App. Du loggar in i appen med Mobilt BankID, anger du vilket belopp du vill ha före eller efter skatt, och vilken dag du vill ha din lön på kontot.

Korrekt skatt och arbetsgivaravgift dras av per automatik, tack vare en smidig koppling med Skatteverket. Om du har en bankkoppling skickas betalningen direkt till banken och det enda du behöver göra är att logga in på din bank för att signera betalningen. Lönen blir även automatiskt bokförd i Fortnox.

Bild av en mobiltelefon som visar Fortnox App på skärmen

Du loggar in på Skatteverket och signerar din arbetsgivardeklaration. Sedan återstår det bara att betala till Skatteverket genom att skicka betalfil, logga in på banken och signera. Betalningen bokförs sedan automatiskt.

Kom igång

Fortnox Lön Mini + Fortnox Bokföring

Fortnox Lön Mini säljs tillsammans med vårt bokföringsprogram.
+ 29,50 kr/månad per anställd. Du debiteras enbart för de månader du använder tjänsten. Nu 50% rabatt, ord.pris 59 kr.

Läs mer om Bokföring

99
kr/
mån
Redan Fortnox-kund?

Fortnox Lön Mini

Har du redan Fortnox Bokföring kan du logga in och beställa Lön Mini.
+ 29,50 kr/månad per anställd. Du debiteras enbart för de månader du använder tjänsten. Nu 50% rabatt, ord.pris 59 kr.

Så här fungerar Lön Mini

Fortnox Lön

Ett komplett och enkelt löneprogram

Med Fortnox Lön blir det enkelt att själv ta hand om lönerna i ditt företag, och du kan vara säker på att det alltid är uppdaterat med aktuella skattetabeller, lagar och regler. Du får hjälp med allt från lönespecifikationer till arbetsgivardeklarationer på individnivå (AGI) och behöver inte ha några större förkunskaper.

Låter du dessutom dina anställda rapportera sjukdom, övertid och semester via Lön Personlig kan du spara ännu mer tid, kalendariet ger dig snabb överblick och kontroll över närvaro och frånvaro. De anställda kan på ett säkert sätt hämta sina lönebesked med BankID-inloggning och se innestående semesterdagar, komp- och flextid med mera.

Detta kan du göra med Fortnox Lön

Enkel löneregistrering i kalendariet

Registrera alla avvikelser från personens arbetstidsschema och eventuella tillägg och avdrag på lönen i kalendariet. Här kan du också på ett enkelt sätt följa upp en anställds närvaro- och frånvarotider samt diverse ersättningar. Löneprogrammet stödjer både tim- och månadsavlönad personal.

Spara tid med Lön Personlig

Låt dina anställda själva rapportera avvikelser från arbetstiden via Lön Personlig på webben eller i mobilen, så är det mesta förberett för lönekörningen och du kan spara ännu mer tid. Du har kontrollen och överblicken på närvaro och frånvaro via kalendariet, och ansvarig kan attestera. Kostnaden för Lön Personlig är 19 kr/månad per anställd, då ingår lönebesked. Utan Lön Personlig är kostnaden 9 kr/lönebesked.

Semesterhantering

Löneprogrammet hjälper dig att hålla reda på de anställdas semester. Det räknar ner dagarna efter hand som de tas ut, betalda, obetalda och ev. förskottsdagar. Semesterersättning eller semestertillägg betalas ut enligt gjorda inställningar.

Kopplingar som förenklar

Med en koppling till din bank sköter du löneutbetalningarna snabbt och enkelt. Har du dessutom en koppling till Fortnox Bokföring kan du få bokföringen med automatik. Om du använder Fortnox Tid för tidredovisning kan du koppla även det till Fortnox Lön och få medarbetarnas tider direkt till kalendariet, vilket gör att du slipper dubbelregistrering.

Automatisk AGI-rapportering

Det finns fullt stöd för den nya lagen arbetsgivardeklaration på individnivå, AGI, som började gälla för alla arbetsgivare den 1 januari 2019. Det blir enkelt att göra rätt direkt när du automatiskt kan skicka in underlag för bruttolön, förmåner och skatt etc till Skatteverket – varje månad.

Läs mer om AGI

Statistikrapportering, mallar och guider

Du klarar enkelt statistikrapportering till SCB och Svenskt Näringsliv. Det finns även en mall för nyanställda, import och export av löneartstabell, samt guider för redovisning av utlägg, milersättning, resor och representation. Du kan även skapa arbetsgivarintyg och automatiskt skicka in det till arbetsgivarintyg.nu, för att sedan skicka det digitalt till den anställde.

Dessutom:

Personalregister
Arbetstidsschema
Lönebesked via webben eller Fortnox App med säker BankID-inloggning
Import från externa tidredovisnings- & reseräkningssystem

 

Beräkning av intjänade semesterdagar
Beräkning av semesterdaglöner
Hanterar säsongsanställda
Uppräkning av semesterersättning för säsongs-/extraanställda

Kom igång

Fortnox Lön + Fortnox Bokföring

Vi rekommenderar Fortnox Lön tillsammans med vårt bokföringsprogram.

Läs mer om Bokföring

198
kr/
mån
Har du redan Fortnox Bokföring?

Fortnox Lön

+9kr/lönebesked.

 

Att vi kan skicka lönebesked digitalt med BankID-inloggning känns säkert.

Porträttbild på en kvinna title=

Sofie Hassona
Fyrklövern Ekonomi och Juridik AB

 

Smidig löneadministration

Så här enkelt kan det vara att sköta lönerna

När du vill ta hand om lönerna själv och sköta det så snabbt och smidigt som möjligt ska du låta de anställda själva registrera avvikelser från arbetstiden. Har du även Fortnox Bokföring och bankkopplingen klar så kommer du att behöva lägga minimalt med tid på lönerna.

Bra att veta

De anställda hämtar sina lönebesked via webben eller i Fortnox App på ett GDPR-säkert sätt med hjälp av BankID-inloggning.

Anställda rapporterar

Dina anställda rapporterar in sjukdom, semester, övertid med mera via webben med Lön Personlig.

Ansvarig attesterar

Om det finns en ansvarig chef som ska godkänna först, så kan den attestera avvikelserna i Fortnox.

Förberedd lönekörning

Allt är förberett digitalt inför lönekörningen, men kan ändras och kompletteras.

Färdiga lönebesked

Nu kan du publicera de färdiga lönebeskeden till de anställda.

Lönebeskedet levereras säkert

Den anställde får lönebeskedet i appen eller på webben och kan säkert logga in med BankID.

Dags för utbetalning

Utbetalningen sköts enkelt via koppling mellan Fortnox och banken.

Automatisk AGI-rapportering

Du får automatiskt hjälp med att skicka in underlag för bruttolön, förmåner och skatt etc till Skatteverket.

Automatisk bokföring

Med koppling till Fortnox Bokföring kan löneutbetalningarna också automatiskt bokföras.


Lär dig mer om lön

Vi hjälper dig på vägen

Enkelt att komma igång

Din tid är värdefull, så bli effektiv i våra program med hjälp av våra utbildningar. På webben eller på plats med en lärare, välj vad som passar dig bäst. Vi har även företagsanpassade utbildningar där vi skräddarsyr en utbildning efter ditt företags behov!

Även om Fortnox är enkelt att komma igång med och att använda, finns det säkert tillfällen då du behöver lite extra stöd. Därför har vi prioriterat ett system där du kan få hjälp på olika sätt, beroende på vad som passar just dig. Vi har ett användarstöd i programmet, personlig support via telefon eller chatt, utbildningar och mycket annat.

 Våra utbildningar

Enkelt och effektivt samarbete

Runt om i Sverige arbetar över 14 000 redovisningskonsulter med Fortnox. Det är väldigt enkelt att inleda ett samarbete med någon av dem. Kanske vill du göra det mesta av jobbet själv men behöver lite hjälp med vissa av uppgifterna. Eller så vill du helst slippa hela arbetet och önskar hjälp med all din löneadministration.

I Fortnox finns ett behörighetssystem där du anger vilka olika funktioner i programmen som du och byrån ska ha tillgång till. Tack vare molntekniken har både du och din byrå tillgång till samma program och information direkt. Ni behöver inte lägga tid på att skicka filer eller rapporter mellan er.

 Hitta en redovisningsbyrå

Vill du sköta lönerna på webben?

Har du redan ett löneprogram men känner att Fortnox passar dina behov bättre? Inga problem! Du kan smidigt och enkelt byta system när det passar dig, du behöver till exempel inte vänta till ett års- eller semesterårsskifte.

Det finns möjlighet att importera vissa uppgifter om din personal från ditt nuvarande löneprogram, och med stöd av Kom-igång-hjälp är du snabbt igång med Fortnox Lön istället.

Byt till Fortnox