Löneprogram för 99 kr/mån

Enkelt löneprogram online

Hantera löner och rapportering smidigare och få bokföringen med automatik. Fortnox har två varianter av löneprogram som gör ditt företagande enklare – och det är dina behov som styr vilket du väljer.

 • 30 dagar öppet köp
 • 400 000+ kunder
 • Alltid fri support
Lönehantering utan bokföring

Fortnox Lön

Kom igång med en enklare lönehantering.

+19 kr/månad och anställd inkl. lönebesked med Lön Personlig
+12 kr/lönebesked utan Lön Personlig

99
kr/
mån

Bokför, ta betalt och hantera löner

Löneprogrammet fungerar bäst tillsammans med våra andra program i vårt populära Plus-paket.

Fortnox Plus

299
kr/
mån
Välj ditt paket

30 dagar öppet köp

 • Bokföring
 • Fakturering
 • Lön
 • Integration

Med Fortnox Plus automatiserar du inte bara bokföringen kring lönerna. Du hanterar även kvitton och leverantörsfakturor helt digitalt, och tar betalt av dina kunder genom smidig fakturering via webb eller mobil. Dessutom kan du integrera ditt Fortnox med över 400 olika för- och eftersystem så som system för tid- och projektredovisning, HR & personal eller webbshopar.

Illustration som symboliserar automatisk överföring till Skatteverket

Automatisk överföring till Skatteverket

Med Fortnox Lön slipper du krånglet med att hantera och manuellt skicka in filer till Skatteverket.

Illustration på anställda som rapporterar sina tider

Låt de anställda rapportera när- och frånvaro

När de anställda själva rapporterar när- och frånvaro är det mesta förberett för lönekörningen – och du sparar tid.

Mobil som symboliserar lönebesked i Fortnox löneprogram

Digitala lönebesked

Snabbt och säkert, och allt samlat i appen eller på webben. Du minskar dessutom frågorna om till exempel semesterdagar.

En enklare lönehantering – det här är Fortnox Lön

Med Fortnox Lön är det enkelt att själv ta hand om lönerna i ditt företag, och du kan vara säker på att det alltid är uppdaterat med aktuella skattetabeller, lagar och regler. Du får hjälp med allt från lönebesked till arbetsgivardeklarationer på individnivå (AGI) och behöver inte ha några större förkunskaper. Har du dessutom din bokföring i Fortnox, får du bokföringen med automatik.

Vi har flera smarta funktioner som förenklar ditt företagande – i filmen kan du se vilka!

Nyhet!

Automatiserad utläggshantering och reserapportering

Med tilläggstjänsten Kvitto & Utlägg hanterar företagets anställda sina privata utlägg direkt i Fortnox App. När ett kvitto fotats tolkas informationen automatiskt, och vi ger dig ett förslag på utläggskategori. Utlägget hamnar sedan direkt i den anställdes kalendarium, redo att betalas ut i samband med nästa lön.

Med Fortnox Resa automatiseras även rapporteringen av tjänsteresor. Det sker snabbt och smidigt i Fortnox App, och systemet är alltid uppdaterat med det senaste regelverket för både inrikes och utrikes tjänsteresor. Vi hjälper dig att hålla koll!

4:90 kr per registrerat kvitto eller reserapport, inga fasta kostnader tillkommer. Aktiveras i inloggat läge via tilläggsbeställningar.

Bild som visar Fortnox Resa

Perfekt för småföretag

Fortnox Lön Mini

Betala ut lön – direkt i mobilen

Med Fortnox Lön Mini betalar du enkelt ut lön till dig själv och eventuella anställda eller delägare – direkt i Fortnox App. Logga in i appen med Mobilt BankID, ange vilket belopp som ska betalas ut före eller efter skatt och vilken dag lönen ska vara på kontot.

Korrekt skatt och arbetsgivaravgift dras av per automatik tack vare en smidig koppling med Skatteverket. Har du en bankkoppling skickas betalningen direkt till internetbanken, där du bara behöver logga in och signera utbetalningen. Lönen bokförs i Fortnox och arbetsgivardeklarationen skickas till Skatteverket – helt automatiskt.

Bild av en mobiltelefon som visar Fortnox App på skärmen
1:10
1:10
445a0b166c44ef14b6a111833ef29bbaeaa8e55a.bin?wistia-xz5h7w32z3-1-xz5h7w32z3-video-thumbnail=1
0:00
About Wistia
Kom igång

Fortnox Lön Mini + Fortnox Bokföring

Fortnox Lön Mini säljs tillsammans med vårt bokföringsprogram.

158
kr/
mån
Har du redan Fortnox Bokföring?

Fortnox Lön Mini

En anställd per månad ingår i licensavgiften. +19 kronor per anställd och månad för ytterligare löneutbetalningar.

Vanliga frågor och svar

Enkel löneregistrering i kalendariet

Registrera alla avvikelser från personens arbetstidsschema och eventuella tillägg och avdrag på lönen i kalendariet. Här kan du också på ett enkelt sätt följa upp en anställds närvaro- och frånvarotider samt diverse ersättningar.

Kopplingar som förenklar

Med en koppling till din bank sköter du löneutbetalningarna snabbt och enkelt. Har du dessutom en koppling till Fortnox Bokföring får du bokföringen med automatik. Om du använder Fortnox Tid för tidredovisning kan du koppla även det till Fortnox Lön och få medarbetarnas tider direkt till kalendariet, vilket gör att du slipper dubbelregistrering.

Automatisk AGI-rapportering

Fullt stöd för lagen arbetsgivardeklaration på individnivå, AGI. Det blir enkelt att göra rätt direkt när du automatiskt kan skicka in underlag för bruttolön, förmåner och skatt etc till Skatteverket – varje månad.

Statistikrapportering, mallar och guider

Du klarar enkelt statistikrapportering till SCB och Svenskt Näringsliv. Det finns även en mall för nyanställda, import och export av löneartstabell, samt guider för redovisning av utlägg, milersättning, resor och representation. Du kan även skapa arbetsgivarintyg och automatiskt skicka in det till arbetsgivarintyg.nu, för att sedan skicka det digitalt till den anställde.

Semesterhantering

Programmet hjälper dig att hålla reda på de anställdas semester. Dagarna räknas ned efter hand som de tas ut, betalda, obetalda och ev. förskottsdagar. Semesterersättning eller semestertillägg betalas ut enligt dina inställningar.

Smidig rapportering av tjänsteresor med Fortnox Resa

Med tilläggstjänsten Fortnox Resa rapporterar du och de anställda era tjänsteresor snabbt och smidigt, direkt i Fortnox App. Systemet är alltid uppdaterat med aktuella regler för både inrikes och utrikes tjänsteresor. Du slipper själv hålla koll på traktamenten, milersättningar och andra belopp. Beställs i inloggat läge, 4,90 kr/reserapportering.

Anställda med schema

Om den anställde har ett schema i Fortnox Lön så hämtas arbetstiden enligt schemat från kalendariet. När den anställde sedan ska rapportera direkt i mobilappen Fortnox App, utgår appen från den tiden, och den anställde behöver endast registrera avvikelser från arbetstiden – antingen närvaro eller frånvaro.

Anställda utan schema

Om den anställde inte har ett schema i Fortnox Lön (om den anställde till exempel är timanställd) behöver den arbetade tiden, dag för dag, registreras genom att lägga till närvaro.

Klarmarkering

När eventuella registreringar är klara kan den anställde även välja att klarmarkera tiden direkt i appen. Då kan du som ansvarig attestera tiden, och det mesta är förberett inför lönekörningen.

Spara tid med Lön Personlig

För att de anställda själva ska kunna rapportera närvaro och frånvaro krävs tilläggstjänsten Lön Personlig. Med Lön Personlig kan du dela på lönearbetet med de anställda och det mesta är förberett för lönekörningen – och du kan spara ännu mer tid. Du har kontrollen och överblicken på närvaro och frånvaro via kalendariet, och ansvarig kan attestera. Kostnaden för Lön Personlig är 19 kr/månad per anställd, och då ingår lönebesked. Lön Personlig är tillgänglig på webben eller i mobilen.

Självklart! Tack vare vår mobilapp Fortnox App kan du med Fortnox Lön låta de anställda enkelt läsa och se sina lönebesked i appen (eller på webben). Ni loggar in säkert med Mobilt BankID.

Med Fortnox App kan du fixa mycket mer än lönehanteringen när du är på språng, till exempel fakturera eller ladda upp underlag till bokföringen. Appen är kostnadsfri när du använder Fortnox program. Läs mer om Fortnox App.

Alla lönespecifikationer publiceras helt digitalt i Fortnox App och på webben. Enkelt och tillgängligt – både för den anställde och för dig som administrerar lönerna. Och glöm mallar – lönebeskeden genereras helt automatiskt. Använder ni Lön Personlig (19 kr/månad och anställd) ingår lönebesked i kostnaden. Utan Lön Personlig är kostnaden 12 kr/lönebesked.

Då passar Fortnox Lön

Fortnox Lön är ett komplett lönesystem som möter de flesta behov. Här får du stöd för fler personaltyper, kollektivavtal och rapportering för ökad flexibilitet. Med Lön Personlig kan du dela på lönearbetet med de anställda och de kan registrera sin närvaro/frånvaro. Behöver du komplettera Fortnox Lön med mer funktionalitet så finns det möjlighet att lägga till Fortnox Resa.

Då passar Fortnox Lön Mini

Fortnox Lön Mini riktar sig till dig som vill sköta allt i mobilen och har en enkel lönehantering samt ett aktiebolag. Detta är produkten för dig som vill kunna betala ut lön som ensamföretagare eller med ett fåtal anställda. Programmet är framtaget för att du ska kunna hantera dina löner utan förkunskaper. Du kan testa Lön Mini genom att ladda ner Fortnox-appen och välja Prova utan att logga in.

Fortnox Lön

Anställda

 • Arbetstidsschema
 • Arbetstidsförkortning/Arbetstidskonto
 • Automatisk Förfrågan om Skatteavdrag (FoS)
 • Kostnadsställe och projekt
 • Self-service för anställd (Lön Personlig)
 • Digitalt lönebesked

Löneutbetalning

 • Händelseregistrering i kalender av när- och frånvaro
 • Fria löne- och avvikelseperioder
 • Digitalt lönebesked
 • Automatisk bankkoppling (SHB)
 • Bankfil
 • Automatisk bokföring till Fortnox Bokföring
 • SIE-fil
 • Saldon för komptid, flex och semester
 • Arbetsgivardeklaration (AGI) automatiskt till Skatteverket

Semesterhantering

 • Beräkning enligt: Sammalöneregeln, Procentregeln, Teknikavtalet Metall, Handels
 • Semesterskuldlista
 • Automatisk bokföring av semesterskuld

Rapportering

 • Arbetsgivarintyg via API
 • Collectum
 • Fora
 • Medelantalet anställda
 • SCB Konjunkturstatistik
 • SCB Lönestrukturstatistik
 • SCB Konjunkturstatistik över sjuklöner
 • SCB Kortperiodisk sysselsättningsstatistik
 • Svenskt Näringslivs lönestatistik

Övrigt

 • Stöd för flera användare
 • Attest
 • Import/export av anställda
 • Import/export tider/händelser
 • Import/export löneartstabell
 • Integration via API
 • Integration via Paxml-fil
 • Kostnadsfri app

Fortnox Lön Mini

 • BankID-inloggning
 • Enkel onboarding
 • Skatten hämtas direkt från Skatteverket via API
 • Automatiskt beräknad arbetsgivaravgift
 • Lön anges som före eller efter skatt
 • Automatisk utbetalning med bankkoppling till SEB eller Handelsbanken
 • Automatisk inlämning av arbetsgivardeklaration (AGI)
 • Betalning av skatt till Skatteverket
 • Allt automatiskt bokfört
 • ToDo-kort på det som ska göras

Tillägg eller avdrag på lön

 • Bilförmån
 • Bilförmån med nettolöneavdrag
 • Drivmedelsförmån
 • Förmån
 • Skattefri milersättning
 • Tillägg/avdrag före eller efter skatt
 • Frivillig skatt

Vad säger våra kunder?

 

Jag tycker Fortnox Lön är en fantastisk produkt.

Fortnox Lön blev ett sätt att ta tillbaka kontrollen över vårt lönearbete.

Det är lätt att sätta sig in i och bra uppbyggt. Vi kan automatisera så mycket av jobbet.

Jag får sällan frågor om lönerna och semesterdagarna. De anställda har själva översikt och kontroll nu.