Vi vill vara en del av din framtid

header-background-top-layer.svg

Sedan 2001 har vi förenklat vardagen för tusentals småföretagare. Det hade vi inte kunnat göra utan engagemanget från alla fantastiska medarbetare. Hos oss är alla viktiga. Och vi vet att varje enskild medarbetares unika egenskaper är vår viktigaste resurs i vår strävan att fortsatt skapa framtiden för Sveriges småföretagare. Vi växer med våra framgångar och vi vill bli en del av din framtid. Tillsammans gör vi det möjligt.

Emblem för karriärföretag 2021

Fortnox blir karriärföretag 2022 - andra året i rad!

Sajten Karriärföretag listar varje år de 100 främsta arbetsgivarna i Sverige, och Fortnox är ett av dessa!
En gedigen urvalsprocess och ett juryarbete ligger bakom listan som fokuserar på karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga talanger i början av sin karriär.
Motivering:
”Fortnox växer i takt med deras framgångar och har utvecklat ett fantastiskt employer branding arbete. Här är medarbetarna i fokus och bara det att de har ett “Wellness Floor” tillägnat medarbetarna på företaget säger mycket om Fortnox som arbetsgivare. Karriärmöjligheterna är många och vi ser ett stort driv inom företaget. Vi kan tydligt se att Fortnox företagskultur är av bästa slag.”

Fortnox Employer Value Proposition

Våra inflyttningspresenter till dig

Pokal som illustrerar Talent Management Program

Talent Management Program

Vi genomför årligen ett internt ledarutvecklingsprogram för ledartalanger som vill växa och utvecklas in i nya roller.

Vårt Talent Management Program omfattar ledarskapets alla dimensioner och syftet är att skapa en långsiktig bas för den framtida ledarförsörjningen i det växande företaget.

Wellness Floor

Hos oss har friskvård en vidare innebörd än träning. Vi jobbar med ett helhetsperspektiv på välmående; fysiskt, socialt och mentalt. Att de tre dimensionerna hänger ihop - ja, det är vi övertygade om!

Vi har därför ett helt våningsplan avsatt för friskvårdsaktiviteter, vår “Wellness Floor”. Här hålls mängder av träningspass i gymmet, här finns rum för yoga och avslappning, massagemöjligheter, pingisbord och Playstation.

Person med hantlar som illustrerar Wellness Floor
Glödlampa, kugghjul och binära nummer som illustrerar 9th floor

9th floor

9th floor är ett innovationskoncept där utvecklare på Fortnox får möjlighet att avsätta tid för nya innovationer och idéer.

Målet är att flytta fram gränserna för vad kombinationen data och datorkapacitet kan skapa för nytta för Sveriges företagare och redovisningsbyråer. Här har några av våra mest innovativa idéer fötts.

Stapeldiagram som illustrerar personlig utveckling

Personlig utveckling

Att få möjlighet att utvecklas och känna engagemang med stimulerande arbetsuppgifter i en inspirerande arbetsmiljö är viktigt för oss.

Här finns goda möjligheter till intern rörlighet såväl horisontellt som vertikalt. Hos oss händer det mycket och allt är möjligt för den som vill.

En vattenkanna som vattnar en växt. Illustrerar det goda ledarskapet.

Det goda ledarskapet

Det goda ledarskapet är en viktig grundpelare. Vi arbetar med tydlig struktur för individuell uppföljning och utveckling mellan varje medarbetare och dess chef.

Vi arrangerar löpande olika chefsforum för dialog och samverkan. För oss är det närvarande ledarskapet viktigt, då det ger förutsättningar till motivation och engagemang hos medarbetarna.

Två händer som gör high five. Illustrerar gemensamma aktiviterer.

Gemensamma aktiviteter

Att stärka våra olika team och att mötas under informella former tycker vi är viktigt.

Vår företagsgemensamma Trivselgrupp ordnar regelbundet gemensamma aktiviteter, ofta kopplade till välgörande ändamål. Vad sägs om t.ex. after work, brännbollsmatch med grillning eller triathlon?

En soffa, en golvlampa och en växt. Illustrerar en riktigt skön miljö.

En riktigt skön miljö

Vi lägger stor vikt på att vår miljö ska vara inbjudande och kreativ.

Vi ska kunna jobba fokuserat och effektivt, men vi ska också enkelt kunna träffas och prata, skratta och utbyta ideer. Därför har vi utöver arbetsplatserna också rum som vårt vardagsrum, ljusgården, vårt kök, och en egen skybar. Och självklart har vi lagt mycket energi på att våra mötesrum ska ha en skön stil och vara inspirerande

Ett glas juice, en kopp kaffe och en fralla. Illustrerar Frukost & Frukostsnack.

Frukost & Frukostsnack

Varje fredagsmorgon samlas vi för att äta frukost tillsammans.

Varannan fredag är det också Frukostsnack, där vi informerar om vad som händer i bolaget. Det är ett viktigt forum för att dela och sprida kunskap - och det är också en viktig gemenskapsbyggare. (Vänta tills du är här och får höra med egna öron när taket lyfter sig runt halvnio-snåret på fredagsmorgonen…)

En jordglob som kramar sig själv. Illustrerar mångfald.

Mångfald

Hos oss är alla olika och vi är stolta över att ta tillvara på varje enskild individs unika egenskaper och kraft.

Med tydligt fokus på en öppen och positiv företagskultur skapar vi varje dag möjligheter för en jämställd miljö där mångfald bejakas. Oavsett om detta är ditt första jobb eller om du är en erfaren specialist inom ditt område, kan du vara med och göra skillnad.

Fortnox Employer Value Proposition

Våra inflyttningspresenter till dig

Fortnoxfolk

Träffa några av de unika, fantastiska och spännande människor som jobbar på Fortnox.

Fortnox Academy

Är du redo att ta del av en unik och spännande möjlighet tillsammans med oss?

Vi tror på att upptäcka och utveckla talangen i var och en av oss. Med Fortnox Academy erbjuder vi en unik chans att uppleva och utvecklas på Fortnox. Vårt mål är att hitta begåvade och passionerade blivande systemutvecklare som sin sista termin vill vara med och förändra en hel bransch.

Jag vill veta mer
En person visar något på sin laptop

Lediga jobbTyvärr finns det inga jobb här just nu.

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Vi söker nu en Product Area Manager till Fortnox och affärsområdet Pengar. I rollen som Product Area Manager kommer du att ha det operativa ansvaret för affären och produktutvecklingen av Fortnox finansiella erbjudande. Du förväntas förstå användaren - företagarens behov, de tekniska förutsättningarna och utmaningar som fintech-branschen skapar samt innovera i gränslandet där emellan.

Rollen kräver djup förståelse för betalningar och krediter, vår omvärld och våra användare. Du kommer att interagera med externa partners och driva samt utveckla både ditt team och affärer. Du kommer leda ett produktteam där du tillsammans med utvecklare bygger affären och produktvisionen för affärsområdet Pengar.

Med anledning av att Fortnox idag har hundratusentals företag i plattformen kan vi, med hjälp av djupa insikter från data och användare, skapa alla möjligheter att bygga framtidens finansiella produkter och tjänster i ett av Sveriges mest lovande fintech bolag.

Om dig 
För att passa i den här rollen tror vi att du har bred erfarenhet inom fintech och produktutveckling av finansiella tjänster. Har du tidigare erfarenhet av betalningar, krediter samt produktutveckling i ett reglerat bolag är det ett plus. Du har också arbetat med produktutveckling på strategisk och taktisk nivå och är van vid att ta fram business case och beslutsunderlag på ett datadrivet sätt.

Fortnox präglas av innovation, förändringsvilja och teamwork. För att trivas på Fortnox och i teamet har du förmågan att skapa en stark gemenskap i dina projekt och med dina kollegor. Du är van att arbeta strukturerat och drivs av att säkerställa leverans mot uppsatta mål.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö, Malmö eller Stockholm
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta David Dahlgren, David.Dahlgren@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Just nu söker vi en Administrator till ett av våra fantastiska team i Växjö. Som Administrator kommer du, utifrån Fortnox erbjudande kring att starta lagerbolag, inspirera och hjälpa våra kunder att optimera sitt användande i produkten. I rollen hanterar du även fullmakter samt kontakt med externa parter som t.ex. Skatteverket, Bolagsverket och banker.

Kommunikationen sker via telefon, chatt och mail samt posthantering för att lösa kundens ärende. Här ser vi att du hittar en god balans mellan flödet av ärenden och i kundkontakten med en strävan att alltid skapa den där wow-upplevelsen i ditt kundbemötande. Vi är i framkant, och du kommer tillsammans med dina kollegor driva digitaliseringen framåt inom branschen.

Om dig 
För att trivas i rollen tror vi att du är en lyhörd lagspelare som sätter kunden främst och bekvämt kan växla i kundkontakt via telefon, chatt och mail. Du är uppfinningsrik och gillar förändring, något som ständigt är aktuellt här på Fortnox.

För den här rollen ser vi att du har utbildning eller erfarenhet inom kundkontakt och service, rådgivning, eller ekonomi. Framförallt är du intresserad av, och blir motiverad av att hjälpa andra människor och du talar både svenska och engelska obehindrat.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Mikaela Berglund, mikaela.berglund@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Sales Agent hos oss på Fortnox handlar om att förstå och identifiera behov hos nya och befintliga användare av Fortnox program och hjälpa dem till ett framgångsrikt företagande.

Du kommer självständigt och strukturerat skapa och utveckla affären med små och medelstora företag. Du bearbetar nya kunder och leads för att nå våra gemensamma tillväxtmål samt arbetar med att fler företagare ska lära känna och förstå fördelarna med våra smarta lösningar och hjälpa dem komma igång. I rollen arbetar du med både inkommande och utgående samtal, chatt och mail för att analysera kundens behov med engagemang och professionell framtoning.

Som Sales Agent ingår du i ett team som stöttar och hjälper varandra och där kunskaps- och erfarenhetsutbyte är viktiga delar för att skapa resultat och nå uppsatta mål, både individuellt och för teamet.

Om dig 
Du har troligtvis en försäljnings-, ekonomisk eller finansiell bakgrund. Oavsett har du en naturlig fallenhet för försäljning och kundrelationer och har en vilja att ständigt utvecklas inom området. Vi ser gärna att du har utbildning eller motsvarande erfarenhet inom redovisningsbranschen, men det är inget krav.

Vi ser även att: 

 • Du har god förmåga att göra dig förstådd inom både tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • Du driver affären framåt, utvecklar den och skapar värde för våra kunder och för Fortnox
 • Du kan arbeta flexibelt och utveckla ditt arbetssätt. På Fortnox utvecklas vi hela tiden och du behöver vara beredd på att tänka om och tänka nytt på ett prestigelöst sätt
 • Du drivs av att samarbeta och dina kollegor i teamet och på Fortnox är en självklar del av ditt arbete. Du informerar om viktiga saker, delar med dig av erfarenheter och deltar i projekt

Om Fortnox
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Daniel Bojcevski, daniel.bojcevski@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Vi letar nu efter en enastående Talent Acquisition Partner för att bli en del av vårt HR-team i Växjö eller Malmö. I den här rollen kommer du att hjälpa till med allt som täcker våra rekryteringsprocesser och även bidra till våra interna projekt inom rekrytering och HR. Du arbetar nära HR Business Partners, chefer och många fler i organisationen. Som Talent Acquisition Partner kommer du att spela en viktig roll för att skapa en kandidatupplevelse i världsklass och se till att de bästa talangerna vill vara en del av vår framtid på Fortnox!

I rollen säkerställer du ett bra inflöde av kandidater till Fortnox olika affärsområden genom att bli expert i vårt rekryteringssystem samt fokusera på aktiv search. Genom att hålla en hög kvalitet och ett högt tempo genom hela rekryteringsprocessen har du en nyckelroll i att tillgodose Fortnox behov av nya talanger.

Vidare kommer du att fokusera på bl.a:

 • Rekrytering av nya medarbetare i enlighet med Fortnox behov, exempelvis ta fram kravprofiler, screening, intervjuer, referenstagning, administration och överlämning.
 • Datadriven rekrytering genom att analysera befintlig data och kartlägga hur och var vi hittar rätt kandidater och vilka plattformar vi ska synas på.
 • Aktiv search via sociala och interna nätverk.
 • Säkerställa att vår rekryteringsprocess ständigt håller hög kvalitet nu och i framtiden, i samarbete med HR Business Partners.

Om dig
Vi söker dig med några års erfarenhet av att arbeta som rekryterare med stora volymer i en dynamisk miljö. Du har en djup förståelse för kreativa sourcingstrategier för att hitta nya stjärnor och du är alltid ute efter att hitta sätt att förbättra kvaliteten i rekryteringsprocesser och kandidatresor. I rollen ser vi att du strävar efter ett bra samarbete mellan team, ledare och funktioner inom organisationen och att du har goda kommunikativa och rådgivande färdigheter. Vidare känner du dig trygg i kompetensbaserad rekrytering och har högskoleutbildning inom HR eller motsvarande.

Du värdesätter integritet, professionalitet och har förmågan att ta egna initiativ. Att identifiera förbättringsområden faller sig naturligt för dig och du har även modet att genomföra dessa i en föränderlig miljö. Vidare ser vi att du är är uthållig med ett stort eget driv då rollen ofta innebär ett högt tempo.

Din vardag hos oss kommer bli omväxlande där vi ser att du har förmågan och nyfikenheten till att bygga och utveckla goda relationer och samarbeten. För att trivas hos oss bör du dessutom ha ett innovativt förhållningssätt och en vilja att pröva nya vägar för att hitta våra framtida stjärnor.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö eller Malmö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Filip Schröder, filip.schroder@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med? 

Om tjänsten
Vi söker nu en Product Manager med fokus på inköp och projektledning kring införande av stödsystem. I rollen som Product Manager blir du en nyckelspelare i att bygga en helt ny enhet inom Fortnox som långsiktigt kommer hantera olika stödsystem med tillhörande rutiner.

Utifrån verksamhetens behov driver du införskaffandeprocessen för koncernens stödsystem och agerar inköpare för dessa. Genom ett operativt ägarskap samordnar du Fortnox stödsystem och säkerställer en fungerande helhet.

Vidare kommer du fokusera på att bland annat: 

 • Hantera och vårda relationen till Fortnox leverantörer
 • Ta ägandeskap för de avtal koncernen har gällande stödsystem
 • Vara drivande i införandeprojekt vid införskaffande av nya system eller byte/uppgradering av befintliga

    Om dig 
    För att trivas i den här rollen ser vi att du är en nyfiken person som uppskattar att arbeta i en föränderlig miljö. Du har erfarenhet av projektledning och har tidigare arbetat med införande av administrativa stödsystem samt kravställning för dessa. Att fånga upp detaljer och nya möjligheter faller sig naturligt för dig och du drivs av att säkerställa leverans mot uppsatta mål. Det är även meriterande om du har erfarenhet av hantering av leverantörer samt inköp och förhandling.

    Fortnox präglas av innovation, förändringsvilja och teamwork. För att trivas på Fortnox och i teamet har du förmågan att skapa en stark gemenskap i dina projekt och med dina kollegor. Vidare har du god affärsmässighet, förstår branschen och trivs i att verka i en föränderlig miljö.

     

    Om Fortnox 
    Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

    Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se

    Bra att veta
    Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
    Arbetstid: Heltid
    Arbetsort: Växjö
    Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

    För frågor om tjänsten, kontakta Robert Karlsson, Robert.Karlsson@fortnox.se

    Välkommen med din ansökan!

    Länk kopierad!
    Kopiera länk

    Can´t wait for that wow feeling?

    We believe in a society shaped by successful companies where entrepreneurship and common good go hand in hand. To be a part of Fortnox is to be a part of constant change - change where you decide how far you will reach. Our main focus is to give you the right conditions to live your passion, together with all of us. Where you come from is not relevant - it is where you are going that interests us. Yesterday we could not dream of the Fortnox that exists today, now we need you to help us shape who we are tomorrow.

    Do you feel those goosebumps as well?

    The mission towards our vision
    We offer a chance to be a part of a new team that will be focused on finding creative solutions for the next generation fortnox.se. Our webb is the center of our business and you will be the one taking our ideas into wow-feeling solutions. You will have an opportunity to work both with a back-end and front-end focus and various API:s. Our team feeling is based on trust and we will bring all bright and clever ideas to the table with state-of-the art technology.

    And it’s with state of the art technology we build public, pixel perfect websites. We have chosen Storyblok as our headless CMS and since our ambition is high in terms of appearance and function we adapt to what we believe will result in real wow-feeling solutions. We would love to dive into all the details with you if this peaked your interest!

    Who are you?
    First of all, we know that there are no superheroes who are excellent at everything. Which is why we would love it if you have some of these characteristics:

    • A passion for programming
    • Curious for your team and colleagues
    • Creative mind set for new innovative solutions
    • Everything is built on trust
    • Clever and humble in your approach
    • Teamplayer with the heart at the right place
    • Ability to see the full potential and process
    • Customer focused 

    What's in it for you?
    Among other cool things:

    • Workplace flexibility - you are more than welcome to our office in Växjö, Linköping, Malmö or Stockholm. And of course there is flexibility to work from home!
    • Work-life balance is very important to us!
    • Exciting career opportunities in a fast scaling company
    • Hackaton weeks and opportunities for all Developers to set aside time for new innovations, ideas and skill development

       We are Fortnox
       Fortnox is an enterprise platform that connects people, businesses and organizations. We help businesses start, grow and develop. With smart technology solutions and services, and the ability to connect them with hundreds of external partners, we are an enterprise hub for Sweden. Our vision is to create a prosperous society built by successful businesses.

       Fortnox was founded in 2001 and is headquartered in Växjö. The company’s shares are listed on NGM Nordic SME. For more information, visit www.fortnox.se

       Good to know
       Start: As soon as possible
       Employment: Full time
       Workplace: Växjö, Malmö, Linköping or Stockholm
       Deadline for application: Selection and interviews are ongoing 

       If you have any questions about this position, contact Ronny Gunnarsson, ronny.gunnarsson@fortnox.se

       We look forward reading your application!

       Länk kopierad!
       Kopiera länk

       Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

       Pirrar det i magen på dig med?

       Om tjänsten
       Vi söker nu dig som ler av tanken att få vara med och utveckla nya smarta produkter för Sveriges företagare. Med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring tar vi nya kliv mot vår vision: Att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

       Som Developer på Fortnox arbetar du med andra Developers, Product Owners och Test Engineers som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett mindre team som tar stort ansvar för lösningens utformning och du har möjlighet att utveckla i hela stacken. I ditt team driver ni tillsammans utvecklingen av teamets produktområde och har stor frihet att kunna anpassa arbetssätt och tekniker efter vilka ni är och vad ni gör.

       Vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team och arbetar med moderna tekniker, allt från React i frontend till RxJava i backend. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Kafka, Docker och Kubernetes.

       Om dig 
       Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, TypeScript och kanske några andra språk, men framför allt att du tycker du det är riktigt kul med programmering och vill skapa bra upplevelser för våra användare. Har du intresse av och har testat på funktionell programmering och reactive extensions kommer du att gilla vår utvecklingsstack som är light weight och använder vårt egna javaramverk Reactive Wizard i backend och React och Redux i frontend.

       Vi ser det som extra positivt om du har:

       • Intresse för att utveckla i både frontend och backend
       • Tidigare arbetat nära eller inom test
       • Erfarenheter inom Fintech eller ekonomi/redovisning

       I den här rollen kommer du vara en ovärderlig del av våra fantastiska utvecklingsteam på Fortnox. Vi ser gärna att du är intresserad av att utveckla arbetsmetoder, gillar att dela med dig av dina kunskaper och tycker att det låter spännande att få vara med och påverka.

       Om Fortnox 
       Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

       Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

       Bra att veta
       Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
       Arbetstid: Heltid
       Arbetsort: Malmö
       Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

       För frågor om tjänsten, kontakta Anders Gleisner, anders.gleisner@fortnox.se

       Välkommen med din ansökan!

       Länk kopierad!
       Kopiera länk

       Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

       Pirrar det i magen på dig med?

       Om tjänsten
       Vi söker nu en Product Manager till våra partnerprodukter Bokslut och skatt,  Lagerbolag och Klientkommunikation. I rollen som Product Manager blir du en en nyckelspelare i produktledningen med fokus på produkterna och hur dessa ska integreras till tjänsten Digital Byrå. Du agerar beställare och stakeholder mot utvecklingsteam och förmedlar vad som krävs av produkten samt säkerställer att produkten utvecklas enligt roadmap. Genom att vara tillgänglig och ge stöd till både utvecklingsteam och Product Area Manager säkerställer du en fungerande helhet.

       I rollen kommer du fokusera på att bl.a.:

       • Bygga upp och prioritera produktbacklogg (features i form av epics)
       • Driva omvärldsbevakning inom produktens domän
       • Planera för hur produkten ska tas till marknaden
       • Ansvara för innehållet i Fortnox produktkatalog och liknande leverabler innehållande USPar, key features m.m
       • Definiera och utforska de behov som initierats av produktutvecklingsprocessen
       • Ta fram business case för produkten

       Som Product Manager interagerar du med externa partners och har ett driv att leda och utveckla både andra personer och affärer.

       Om dig 
       För den här rollen ser vi att du med enkelhet samarbetar med andra har förmågan att tänka i nya banor. Att fånga upp detaljer och nya möjligheter faller sig naturligt för dig och du drivs av att säkerställa leverans mot uppsatta mål. Du skapar engagemang att fullfölja men har modet att våga stanna upp och justera vid behov. Genom tidigare erfarenhet har du även djup kunskap inom redovisning, skatt och bokslut. 

       Fortnox präglas av innovation, förändringsvilja och teamwork. För att trivas på Fortnox och i teamet har du förmågan att skapa en stark gemenskap i dina projekt och med dina kollegor. Vidare har du god affärsmässighet, förstår branschen och är vass på att utvärdera konkurrenter.

       Om Fortnox 
       Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

       Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

       Bra att veta
       Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
       Arbetstid: Heltid
       Arbetsort: Växjö
       Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

       För frågor om tjänsten, kontakta Camilla Skoog, camilla.skoog@fortnox.se

       Välkommen med din ansökan!

       Länk kopierad!
       Kopiera länk

       Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

       Pirrar det i magen på dig med?

       Om tjänsten
       Vi söker nu dig som ler av tanken att få vara med och utveckla nya smarta produkter för Sveriges företagare. Med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring tar vi nya kliv mot vår vision: Att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag. 

       Som Developer på Fortnox arbetar du med andra Developers, Product Owners och Test Engineers som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett mindre team som tar stort ansvar för lösningens utformning och du har möjlighet att utveckla i hela stacken. I ditt team driver ni tillsammans utvecklingen av teamets produktområde och har stor frihet att kunna anpassa arbetssätt och tekniker efter vilka ni är och vad ni gör. 

       Vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team och arbetar med moderna tekniker, allt från React i frontend till RxJava i backend. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Kafka, Docker och Kubernetes.

       Om dig 
       Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, TypeScript och kanske några andra språk, men framför allt att du tycker du det är riktigt kul med programmering och vill skapa bra upplevelser för våra användare. Har du intresse av och har testat på funktionell programmering och reactive extensions kommer du att gilla vår utvecklingsstack som är light weight och använder vårt egna javaramverk Reactive Wizard i backend och React och Redux i frontend.

       Vi ser det som extra positivt om du har:

       • Intresse för att utveckla i både frontend och backend
       • Tidigare arbetat nära eller inom test
       • Erfarenheter inom Fintech eller ekonomi/redovisning

       I den här rollen kommer du vara en ovärderlig del av våra fantastiska utvecklingsteam på Fortnox. Vi ser gärna att du är intresserad av att utveckla arbetsmetoder, gillar att dela med dig av dina kunskaper och tycker att det låter spännande att få vara med och påverka.

       Om Fortnox 
       Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

       Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

       Bra att veta
       Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
       Arbetstid: Heltid
       Arbetsort: Växjö
       Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

       För frågor om tjänsten, kontakta Marie Lindblad, marie.Lindblad@fortnox.se

       Välkommen med din ansökan!

       Länk kopierad!
       Kopiera länk

       Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

       Pirrar det i magen på dig med?

       Om tjänsten
       Vi söker en driven Product Owner som vill vara med och bygga nästa generations system och produkter för företagare i Sverige. Detta är en roll för dig som trivs bäst mellan tekniken och användarna där du skapar de bästa förutsättningarna för produktutvecklingen. 

       Som Product Owner blir du en del av vårt team Developer Happniness som tillsammans jobbar med att skapa en fantastisk upplevelse för att Developers på Fortnox. Inom detta område utvecklar vi stödfunktioner främst åt vår egna utvecklingsavdelning med målsättningen att ge alla utvecklare den absolut bästa upplevelsen när det gäller information, verktyg och onboarding.

       Om dig 
       För att trivas i rollen sitter du på kunskap om agil mjukvaruutveckling, du är en god kommunikatör och du har ett stort intresse för området Developer Happiness. Du är en lagspelare med en förmåga att tänka i nya banor. Du är bra på att kommunicera och visualisera, och där andra ser utmaningar, ser du möjligheter. 

       Vi ser att du har tidigare erfarenhet från arbete i agila team i roller såsom Product Owner, kravanalytiker eller teamlead.

       Som Product Owner arbetar du tätt med utvecklingsavdelningen och ditt eget team. Du kommer dessutom samarbeta nära andra Product Owners och vara en viktig ambassadör för teamet och produkten och håller dig uppdaterad inom produktens område.

       Om Fortnox 
       Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

       Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

       Bra att veta
       Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
       Arbetstid: Heltid
       Arbetsort: Växjö
       Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

       För frågor om tjänsten, kontakta Henrik Edegård, Henrik.Edegard@fortnox.se

       Välkommen med din ansökan!

       Länk kopierad!
       Kopiera länk

       Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

       Pirrar det i magen på dig med?

       Om tjänsten
       Vi söker en grym Developer som ska arbeta med att vidareutveckla och underhålla Fortnox egna java-ramverk Reactive Wizard och även vissa centrala tjänster i vår företagsplattform.

       Du kommer primärt arbeta med att hålla vårt java-ramverk uppdaterat och modernt, implementera nya funktioner samt medverka i workshops för att såväl utbilda nya Developers som vidareutbilda befintliga. Du kommer även supportera och vara behjälplig i vårt ramverk via olika interna kanaler.

       Du och teamet har också ansvar för ett antal centrala plattformstjänster i vår företagsplattform. Här arbetar ni tillsammans med Developers från hela bolaget för att identifiera behov av nya funktioner.

       Om dig 
       Vi ser att du har några års erfarenhet inom javautveckling och kunskap om agila arbetsmetoder. Har du arbetat med ramverk, distribuerade system eller har erfarenhet av reaktiv programmering sedan tidigare ser vi det som extra positivt. 

       I den här rollen kommer du vara en ovärderlig del av våra fantastiska utvecklingsteam på Fortnox. Vi ser gärna att du är intresserad av att utveckla arbetsmetoder, gillar att dela med dig av dina kunskaper och tycker att det låter spännande att få vara med och bidra till vår vision.

       Om Fortnox 
       Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

       Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

       Bra att veta
       Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
       Arbetstid: Heltid
       Arbetsort: Växjö
       Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

       För frågor om tjänsten, kontakta Henrik Edegård, Henrik.Edegard@fortnox.se

       Välkommen med din ansökan!

       Länk kopierad!
       Kopiera länk

       Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

       Pirrar det i magen på dig med?

       Om tjänsten
       Vi söker dig som skiner upp av tanken att få vara med och utveckla nya smarta produkter för Sveriges företagare. Med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring tar vi nya kliv mot vår vision: Att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag. 

       Som Software Developer på Fortnox arbetar du med andra Developers, Product Owners och Test Engineers som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett team med stort ansvar och kommer arbeta med de kärnprodukter som är viktigast inom Fortnox programsvit. I ditt team arbetar ni tillsammans med nyutveckling av smarta lösningar som ska såväl förenkla som automatisera arbetet för Fortnox kunder.

       Om dig 
       Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av något modernt utvecklingsspråk och kunskap om agila arbetsmetoder, men framför allt tycker du det är riktigt kul med utveckling och vill skapa bra upplevelser för våra användare. 

       Vidare är du en initiativrik lagspelare som sätter laget före jaget. Du är nyfiken och frågvis och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter, i och utanför teamet.

       Om du arbetat med teknologier som Redux eller Go så är detta ett plus i kanten.

       Om Fortnox 
       Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

       Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

       Bra att veta
       Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
       Arbetstid: Heltid
       Arbetsort: Växjö
       Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

       För frågor om tjänsten, kontakta Jonas Saha, Jonas.Saha@fortnox.se

       Välkommen med din ansökan!

       Länk kopierad!
       Kopiera länk

       Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

       Pirrar det i magen på dig med?

       Om tjänsten
       I rollen som Site Reliability Engineer ansvarar du för våra olika molnplattformar som Azure, AWS eller GCP. Du har ett operativt ansvar för drift och underhåll och säkerställer att våra tjänster fungerar optimalt.

       Fortnox olika molnplattformar har oftast ursprung från ett förvärv och vid behov behöver vi därför din hjälp att konsolidera dessa plattformar - kanske ska två AWS-instanser slås ihop till en, eller en mindre instans migreras in till vårt privata moln?

       Du samarbetar tätt med våra duktiga utvecklare och dev/ops-engineers, bland annat med att säkerställa goda deployment-flöden. Ett nära samarbete kommer även ske med våra Cyber Security Specialists där ni säkerställer en hög säkerhet i våra molnplattformar för att minimera risker för intrång och andra attacker eller hot.

       Om dig 
       För att trivas i rollen gillar du att testa nya lösningar för att hela tiden förbättra och optimera, och på så vis håller du dig uppdaterad på de senare tekniktrenderna. Du är social, nyfiken och engagerad, och vill arbeta och utvecklas i ett superteam som är lika passionerade som du är, där ni verkligen älskar det ni gör. 

       Rollen som Site Reliability Engineer innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en bra samarbetsförmåga, men även kunna arbeta självständigt i många av de dagliga arbetsuppgifter som förekommer.

       Om Fortnox 
       Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

       Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

       Bra att veta
       Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
       Arbetstid: Heltid
       Arbetsort: Växjö
       Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

       För frågor om tjänsten, kontakta Peter Hall, peter.hall@fortnox.se

       Välkommen med din ansökan!

       Länk kopierad!
       Kopiera länk

       Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

       Pirrar det i magen på dig med?

       Om tjänsten
       I vår satsning inom BI/Analytics behöver vi stärka upp med två Data Engineers som kan bistå med kunskap och erfarenheter på en ny resa inom Fortnox. Detta är en unik möjlighet att använda din passion för att utveckla, påverka och förändra en av de mest centrala verksamhetsområdena på Fortnox.

       Vi är i början av vår resa att skapa ett centralt datalager som kommer samla information från över hundra olika datakällor. Du får möjligheten att vara med från starten av resan som t.ex. innefattar beslut om vilken/vilka plattformar vi kommer använda. I detta arbetet lägger vi stor vikt vid informationssäkerhet, vilket vi tror att du ser som en naturlig del i arbetet.

       Vad kommer du att arbeta med?

       • Skapa och vidareutveckla ett centralt datalager med tillhörande dataflöden
       • Kvalitetssäkra data som kommer till systemet via tex Kafka-events eller andra flöden
       • Bidra till att säkerhetsklassificera vår data
       • Sprida kunskap om vårt datalager till andra utvecklare
       • Skapa lösningar för att kunna leverera data till stakeholders i organisationen
       • Löpande analysarbete för att verifiera att data är korrekt från datakällorna
       • Delta i förstudier för att säkerställa att teamet levererar det som efterfrågas

       Tillsammans med dina kollegor kommer att arbeta i en modern teknikstack. Vi använder mestadels Java i backend, men även tex Python. Våra mikrotjänster driftsätts i Kubernetes och använder PostgreSQL som databasmotor. 

       Om dig 
       För att lyckas i den här rollen tror vi att du har en stor passion för programmering, data och bred erfarenhet av systemutveckling. Det är meriterande om du arbetat med Java, Python, Kubernetes eller liknande roller där data varit centralt, tex DBA. Vi ser också att du har en analytisk förmåga och erfarenhet av hur data hanteras och visualiseras (i  ex. QlikSense) samt av data-warehouse/data-lakes. 

       Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett agilt team, men även som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Du kommer exempelvis samarbeta med många olika stakeholders för att kunna ta beslut utifrån verksamhetens behov. Vi tror även att du har vilja att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor. 

       Vi värderar personliga egenskaper högt, och för att passa in i rollen ser vi att du har: 

       • Samarbetsförmåga. Vi sätter teamets prestation framför individens
       • Förmåga att se helheten i det vi arbetar med, både tekniskt, arkitekturellt och ur kundens synvinkel
       • Nyfikenhet, motivation och en vilja att ta dig an utmaningar och lösa problem
       • Drivkraft - vi vill att du själv tar för dig och bidrar till den bästa lösningen för våra behov

       Om Fortnox 
       Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

       Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

       Bra att veta
       Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
       Arbetstid: Heltid
       Arbetsort: Växjö/Malmö/Linköping 
       Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 
       Vi undanber oss kontakt av rekryteringsfirmor. 

       För frågor om tjänsten, kontakta Henrik Edegård, henrik.edegard@fortnox.se

       Välkommen med din ansökan!

       Länk kopierad!
       Kopiera länk

       Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

       Pirrar det i magen på dig med?

       Om tjänsten
       Vi söker nu en Database Engineer till vårt centrala IT-team. I rollen som Database Engineer kommer du ansvara för att säkerställa leverans av vår tjänst till våra kunder. Samtidigt kommer du att få möjligheten att vara kreativ i utveckling och hantering av de tjänster som används för att leverera Fortnox driftplattform. I rollen kommer du:

       • Samarbeta med befintlig Database Engineer i design och administration av databasmiljö
       • Arbeta med kodgranskning och kapacitetsplanering
       • Arbeta kontinuerligt med IT-säkerhet
       • Stödja och bidra teammedlemmar med support, kunskap och härlig gemenskap

       Fortnox drift-team har det övergripande ansvaret för Fortnox driftplattform där alla våra tjänster körs. Vi har en mycket hög ambitionsnivå, något som krävs för att matcha vår snabba tillväxt. Vi är ett effektivt team med många olika kompletterande personligheter, där alla lär av och hjälper varandra.

       Om dig 
       För att passa i den här rollen tror vi att du har erfarenhet av databasadministration och uppsättning av främst PostgreSQL. Har du erfarenhet av  andra databaser är det meriterande. Vi ser också att du har erfarenhet av felsökning och av att lösa databasintegritetsfrågor, prestandaproblem, blockering, anslutningsproblem och säkerhetsfrågor. Du har stor kunskap om säkerhetskopior och backuphantering. Vidare har du erfarenhet av att upptäcka och felsöka databasserver problem, relaterade till CPU, minne, I / O, diskutrymme och andra resurser. Det är meriterande om du har erfarenhet av Kubernetes och Ansible, övervakning via Prometheus, tidsseriedatabaser som InfluxDB, objektlagring (S3) samt datalagring, IOPS och latency. Vi ser också att du har:

       • erfarenhet av prestanda- och query-optimering.
       • kunskap av index, indexförvaltning, integritetskontroller, konfiguration, patchning.
       • förmåga att skriva och felsöka SQL kod och design (lagrade PROC, funktioner, tabeller, vyer, triggers, index, begränsningar).
       • Erfarenhet av Linux
       • Erfarenhet av att jobba kodbaserat med git, pull requests, automation

       För att trivas på Fortnox och i teamet har du förmågan att skapa en stark gemenskap i dina projekt och med dina kollegor. Du är van att arbeta strukturerat och drivs av att säkerställa leverans mot uppsatta mål.

       Om Fortnox 
       Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

       Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

       Bra att veta
       Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
       Arbetstid: Heltid
       Arbetsort: Växjö 
       Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

       För frågor om tjänsten, kontakta Peter Hall, peter.hall@fortnox.se

       Välkommen med din ansökan!

       Länk kopierad!
       Kopiera länk

       Inget jobb som passar just nu?

       Håll kontakten med oss och få e-post så fort vi lägger ut tjänster inom områden du är intresserad av.

       Connect

       Vad händer när du skickat in din ansökan?

       1

       Du skickar in en ansökan

       När du skickat din ansökan till oss kommer vi att ta hand om resten, du kan lugnt luta dig tillbaka och vänta på återkoppling från oss.

       2

       Vi återkopplar till dig

       Vi läser igenom varje ansökan vi får in till oss. Vi gör ett urval och återkopplar till dig oavsett om vi vill träffa dig på intervju eller om det inte riktigt räckte hela vägen just denna gången.

       3

       Vi träffas

       Om du är en av dem vi vill träffa för ett samtal så kommer vi kontakta dig för att boka tid och ge dig mer information inför samtalet. Du kommer få träffa en eller två personer från Fortnox.

       Flytta närmre ditt drömjobb

       Växjö

       Det här finns att göra i Växjö när du inte är på jobbet.

       Upplevelseguide
       Teleborgs Slott, Växjö

       Malmö

       Det här finns att göra i Malmö när du inte är på jobbet.

       Upplevelseguide
       Stortorget, Malmö