Publicerad: 4 juni 2021|Senast uppdaterad: 2 mars 2022

Fortnox automatiserar vägen till omställningsstöd

16 500 företag har fått automatiserad hjälp för att söka omställningsstöd. Funktionen Insikt omställningsstöd letar fram företag som sannolikt är kvalificerade för stödet och tar fram det underlag som behövs för ansökan. Funktionen är ett nytt steg i att kunna hjälpa företag med konkreta insikter för att driva och utveckla sin verksamhet.

– ‘Insikt omställningsstöd’ anger en riktning för hur vi vill arbeta med våra kunder. Vi använder den nya tekniken, innovation och vår förståelse av vad det innebär att vara företagare, för att hitta lösningar och underlätta våra kunders vardag, säger Lalle Zlatanovski, Product Manager inom produktområdet Insights på Fortnox.

Omställningsstödet  riktar sig till företag som har fått en väsentligt minskad omsättning som en konsekvens av coronapandemin. Det är ett exempel på ett stöd där reglerna har ändrats gång på gång samtidigt som tidsfönstret för att söka är ganska kort. Många företagare missar därmed att söka ett stöd de är kvalificerade för och behöver. Fortnox såg en möjlighet att göra något åt det.
 

Konkret hjälp till företagare

Insikt omställningsstöd bygger på en algoritm som automatiskt tittar på datan, avgör om kunden sannolikt har möjlighet att söka stödet samt beräknar dess belopp. Kunden får sedan information om detta inklusive det underlag som behövs för att göra ansökan. Dessutom finns en steg för steg-guide för hur ansökan görs.

Antagandet om huruvida ett företag har rätt till stöd bygger på att bokföringen är uppdaterad i Fortnox och utgör ingen garanti.
 

Insikter bidrar till att forma framtidens företagande

Fortnox vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag. Med produkten Insight Engine kan funktioner likt Insikt omställningsstöd utvecklas utifrån nya insikter och konkret hjälp till företagare bli ett faktum.

– När det gäller omställningsstödet såg vi ett problem för företagare och bedömde att vi hade möjlighet att lösa det. Funktionen representerar ett nytt sätt att arbeta och det här är bara början, säger Daniel Larsson, Product Owner för produkten Insight Engine på Fortnox.

 
För ytterligare information kontakta:

Lalle Zlatanovski, Product Manager, Insights på Fortnox

Mejl: lalle.zlatanovski@fortnox.se

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.