För dig i byggbranschen

Gör det enklare att driva byggföretag

Driv ditt byggföretag enklare och effektivare tillsammans med Fortnox, och sköt din verksamhet direkt i mobilen med några få enkla knapptryck. Få full koll på arbetsordrar, material, tid och projektplanering. Du får också mer tid för att vara ute på bygget och leda arbetet, och för att ta fler spännande byggnadsuppdrag. Vi ger dig mer tid över för det du brinner för genom att ta hand om alla administrativa måsten.

utbildning

Vi tar hand om företagets administration

De flesta börjar med Bokföring och Fakturering för att komma igång snabbt med det mest grundläggande. Börja smått och väx med Fortnox allt eftersom. För dig som hantverkare rekommenderar vi Bokföring och Fakturering tillsammans med Lön, Tid och Leverantörsfakturaattest.

Dessutom:

Koppla ihop med arbetsordersystem

Du kan dessutom koppla ihop Fortnox med något eller några av de 300 unika verksamhetssystem som erbjuds via våra partners. Det enda du behöver är en integrationslicens. På så sätt får du en helt sömlös process. Hantera arbetsordrar, få koll på material, tid och projektplanering. När arbetet är slutfört skapas automatiskt en faktura direkt i Fortnox

Vi rekommenderar – du väljer!

Vill du ändra något? Du kan självklart ta bort eller lägga till i nästa steg.

Program

  • Bokföring
  • Fakturering
  • Lön
  • Leverantörsfakturaattest
  • Tid

Dessutom

  • Integrationslicens
464
kr/
mån

Slipp onödiga arbetsmoment och spara tid

Upptäck hur du kan effektivisera ditt arbete som hantverkare ytterligare med smarta integrationer och undvik dubbelarbete. Du kan koppla ihop Fortnox grundsystem med en mängd olika för- och eftersystem som kassasystem, andra betalsystem och inköp. Vill du bygga ditt egna affärssystem? Då kan du enkelt och smidigt använda vårt öppna API.

Här nedan är några exempel på vanliga integrationer för byggnadsarbetare.

Fieldly

DIGITAL PROJEKTHANTERING OCH MOBILA ARBETSORDER Fieldly är det enklare projekthanteringsverktyget för smartare bygg- & servicebolag. Med Fieldly f...

Struqtur

Utifrån vår bakgrund från hantverksbranschen har vi utvecklat Struqturs Projektverktyg. Det gör ditt administrativa arbete smidigare och mer effektivt...

NEXT

Är du hantverkare och söker ett mobilt system för byggservice, arbetsorder, tidrapportering och fakturering? Eller bedriver du större entreprenader o...

Filip Nilsson, snickare på Filip Nilsson Entreprenad

"Jag kan hålla koll på hur det går för mitt företag i mobilen. Jag kan också ha koll på leverantörsfakturor och godkänna dem enkelt och snabbt"

Byggnadsarbetaren Filip underlättar företagandet genom digitalisering

Filip Nilsson driver enmansföretaget Filip Nilsson Entreprenad i Västerås. Han jobbar med att renovera villor åt privatpersoner och nybyggnation. Valet föll på Fortnox för att han gillar det digitala, bland annat att kunna sköta företaget via mobilen.

– För mig som ganska liten egenföretagare, som verkligen gillar tekniska lösningar, var Fortnox ett jättebra val. Jag kan hålla koll på hur det går för mitt företag i mobilen. Jag kan också ha koll på leverantörsfakturor och godkänna dem enkelt och snabbt. I mobilen kan jag även se om kunder betalat in sina fakturor till mig, säger Filip. 

Koll på administrationen i mobilen

Filip tar hjälp av en redovisningsbyrå med de bitar han känner sig osäker på. Bland annat skattedeklarationer och moms. En sak som han måste göra själv, som han egentligen inte finner någon större glädje i, är att hålla reda på timmarna han ska fakturera. Det brukade ske med papper och penna. Till och från slutade det med att han inte kunde registrera all tid han ville eftersom han inte hade riktigt koll.

– Jag kan tidsregistrera varje dag i mobilen nu, vilket förs in i fakturan, som jag sedan kan skicka till kund. Det är lätt hänt att glömma rapportera annars, med olika småjobb. Det är inte alltid man har blocket med sig. Det är skönt att komma ifrån papper och penna. Oftast registrerar jag mina timmar när jag satt mig i bilen och är på väg för att åka hem från bygget. Mobilen har man alltid med sig och det går på några få knapptryckningar.

– Det roligaste med att driva eget företag är att jag kan välja mina egna projekt och det jag vill jobba med. Och att dagligen får lägga upp hur jag själv vill styra min vardag. Det svåraste är nog när deklaration och bokföring och sånt som jag inte har koll på, den kunskapen har jag inte, att kunna sköta det helt och hållet själv, som det ser ut idag, fortsätter Filip. 

Stiliserad ikon föreställande en kalender

30 dagar öppet köp

Testa ett nytt sätt att jobba, i lugn och ro.

Stiliserad ikon föreställande två kunder

300 000+ kunder

Vi är Sveriges mest valda ekonomiprogram online.

Stiliserad ikon föreställande en luftballong bland moln

100% molnbaserat

Jobba var du vill. Var trygg med automatiska uppdateringar och backuper.

Stiliserad ikon föreställande två pratbubblor varav den ena innehåller ett frågtecken

Fri support

Få hjälp direkt i programmet, via chatt eller telefon.

Större trygghet för dig och din verksamhet

En kund som kräver dig på skadestånd, maskiner som går sönder eller utrustning som stjäls – för dig som småföretagare kan det bli både jobbigt och dyrt. Därför hjälper vi dig om det händer något allvarligt och stöttar dig när du behöver råd. Genom att koppla din försäkring till din bokföring kan du förvissa dig om att siffrorna alltid är uppdaterade och aktuella i ditt försäkringsupplägg.

Du får ett aktivt skydd som kan anpassas efter behov. När verksamheten utvecklas, du investerar, anställer eller ökar ditt lagervärde, får du automatiskt förslag på uppdateringar av ditt försäkringsskydd.

Jag är intresserad

Vi hjälper dig på vägen

Enkelt att komma igång

Din tid är värdefull, så bli effektiv i våra program med hjälp av våra utbildningar. På webben eller på plats med en lärare, välj vad som passar dig bäst. Vi har även företagsanpassade utbildningar där vi skräddarsyr en utbildning efter ditt företags behov.

Även om Fortnox är enkelt att komma igång med och att använda, finns det säkert tillfällen då du behöver lite extra stöd. Därför har vi prioriterat ett system där du kan få hjälp på olika sätt, beroende på vad som passar just dig. Vi har ett användarstöd i programmet, personlig support via telefon eller chatt, utbildningar och mycket annat.

Våra utbildningar

Enkelt och effektivt samarbete

Runt om i Sverige arbetar över 14 000 redovisningskonsulter med Fortnox. Det är väldigt enkelt att inleda ett samarbete med någon av dem. Kanske vill du göra det mesta av jobbet själv men behöver lite hjälp med vissa av uppgifterna. Eller så vill du helst slippa hela arbetet med ekonomin och önskar hjälp med all din administration.

I Fortnox finns ett behörighetssystem där du anger vilka olika funktioner i programmen som du och byrån ska ha tillgång till. Tack vare molntekniken har både du och din byrå tillgång till samma program och information direkt. Ni behöver inte lägga tid på att skicka filer, fakturor eller rapporter mellan er.

Hitta en redovisningsbyrå

Sitter du fast i ett gammalt bokföringsprogram?

Har du redan ett bokföringsprogram men känner att Fortnox bättre passar dina behov? Inga problem! Vi hjälper dig att byta system snabbt och smidigt när det passar dig, du behöver inte vänta till ett nytt räkenskapsår. Från en dag till en annan kan du konvertera över dina uppgifter och vara igång direkt. Dessutom får du med dig historiken, i ett mycket modernare webbaserat system.

Det kostar ingenting att byta. Det finns en importfunktion inne i programmet och du kan enkelt göra det själv. Vill du ändå ha hjälp av oss behöver du inte göra mer än att ta fram uppgifter från ditt gamla system så tar vi hand om resten. Sen är du igång i Fortnox direkt.

Byt till Fortnox